Francuzi su se rugali Maksimiru, a na kraju ga osvojili! Atmosfera na stadionu bila je odlična unatoč svim nedaćama!

14.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, 4. kolo grupe 3, skupine A, Hrvatska - Francuska. Nikola Vlasic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je u četvrtom kolu Lige nacija izgubila od Francuske s 2:1, a time je ostala i bez šansi za prvim mjestom u skupini te plasmanom na završnim turnir.

Hrvatska je na Maksimiru u četvrtom kolu Lige nacija ugostila Francuze u reprizi finala Svjetskog prvenstva iz Rusije 2018.

S tribina Vatrene prati gotovo 7.000 navijača, te je atmosfera puno bolja nego prije tri dana kada je protiv Švedske na Maksimiru bilo tek nešto više od 2.000 ljudi.

Naravno, to je posljedica i puno boljeg vremena nego u nedjelju kada je jaka kiša i hladno vrijeme već u prvom poluvremenu rastjeralo dobar dio navijača s Maksimira.

Već uoči utakmice oko stadiona orile su se navijačke pjesme, a prednjačile su “Lijepa li si” i “Moja domovina”.

Dobra atmosfera ispred Maksimira preselila se i na stadion gdje se u jedan glas otpjevala “Lijepa naša”.

Ipak, jedina crna točka je ponašanje pojedinih navijača koji se ne drže obveza koje je HNS propisao za nositelje ulaznica.

Naime, oni su morali koristiti sjedalo koje im je dodijeljeno, te su morali održavati fizičku udaljenosti, no neki se toga nisu pridržavali.

Zbog toga su morali reagirati redari koji su navijače upućivali prema stolicama koje su im namijenjene.


Komentari