(FOTO) Za hrvače i ljubitelje boksa: Na Zagrebačkom velesajmu niče jedan od najljepših sportskih objekata

Zahvaljujući svesrdnoj podršci i angažmanu Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, zagrebački, a time i hrvatski boksači, te svi oni koji vole boks, ili se njime žele rekreativno baviti, dobili su velebni boksački centar čija je izgradnja u završnoj fazi.

Na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonu 18, niče jedan od najljepših sportskih objekata ne samo u Zagrebu i u Hrvatskoj, nego i mnogo šire. Na više od 2300 m2 zagrebački i hrvatski boks dobva dvoranu za treninge i natjecanja, uključujući i tribine za gledatelje (ukupno četiri ringa s pratećom opremom za najmoderniji trening), dvije svlačionice svaka sa po pet tuševa, saunom, te prostorom za zagrijavanje.

Zagrebački boksački centar, uz multimedijalnu sobu koja će prezentirati povijest zagrebačkog i hrvatskog boksa, te pratiti aktualna događanja, ima i sve one sadržaje koji pružaju mogućnost za ostvarivanje Boksačke akademije (edukacija trenera, predavanja i dr) kako bi se boksački sport podigao na još višu rezultatsku i organizacijsku razinu.

Ovim Centrom stvorene su i sve pretpostavke za omasovljenje boksa, s naglaskom na najmlađe dobne skupine, žene i rekreativce. Zagrebački i hrvatski boksači poput Mate Parlova, Željka Mavrovića, Damira Škare, Filipa Hrgovića, Hrvoja Sepa i mnogih drugih, proslavili su ne samo zagrebački i hrvatski sport nego i naš grad i našu domovinu. Zagrebački boksački centar kruna je svih tih napora i dometa, te istodobno i obveza u danima što dolaze, piše Zagrebački boksački savez.


Komentari