(FOTO) VELIKI PEH ZA DINAMO: Mlade nade svladale Real, u finalu stigla nesreća

Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Mlada momčad Dinama ostala je korak do naslova na 19. izdanju jakog međunarodnog juniorskog turnira ‘Mladen Ramljak’. Zagrebački Plavi su u finalu doživjeli poraz od Udinesea, s 1:0 u korist talijanskog kluba, koji je do slavlja došao golom Nuredinija u 37. minuti.

Završna utakmica na maksimirskom juniorskom terenu nazvanom po legendarnom Zlatku Kranjčaru donijela je nekoliko lijepih prilika za Dinamo. Među njima su bile i dvije pogođene stative, a lopta nikako nije htjela u gol.

Udineseu je, tako, pripalo završno veselje, dok je Dinamo ostao korak do trofeja na ovom jakom turniru treću godinu u nizu.

Sjajan posao u skupini

Prije finala, mlada momčad zagrebačkih Plavih bila je odlična u nastupima u skupini. Na početku turnira stigao je remi protiv bečkog Rapida, s 1:1 u toj utakmici, a potom su krenule sjajne predstave.

Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Bugarski Ludogorec je u drugom kolu u skupini pao sa 7:0, a potom je Dinamo slavio i protiv velikog Reala, s 1:0 protiv Madriđana uz odlučujući gol Gabriela Rukavine u tom susretu.

Dinamo je na koncu bio drugi na ovogodišnjem izdanju turnira. Iduće godine, Plavi će se nadati i koraku više na jakom međunarodnom natjecanju posvećenom Mladenu Ramljaku, članu slavne generacije zagrebačkog kluba iz 1967., koji je 1978. poginuo u prometnoj nesreći u blizini Novske sa samo 33 godine.


Komentari