(FOTO) ’Velika fotografija i danas krasi ’wall of fame’ u hodniku ispred Dinamove svlačionice’: Dinamo emotivno pozdravio Mandžin prekid karijere: ’Veliki Mario’

Foto: GNK Dinamo

Naš bivši reprezentativac Mario Mandžukić u petak je objavio kako završava svoju nogometnu karijeru, a sve je to učinio na jako emotivan način. Naime, napisao je pismo mladom sebi te mu rekao što ga sve lijepoga čeka. Posebno je istaknuo i Svjetsko prvenstvo u Rusiji pa se savjetovao.

Sada se na Mandžukićevu karijeru i početak iste osvrnuo i Dinamo, klub koji mu je svojedobno bio dom.

“Kad je u ljeto 2007. godine parafirao ugovor s Dinamom na predstavljanju je samouvjereno poručio: ’O ovome sam sanjao od malih nogu. Dinamo osvaja trofeje, a to je i moj cilj, jer i ja sam fajter. Pucam visoko!’”, naveli su pa zaključili kako je “veliki Mario Mandžukić završio svoju karijeru”.

“U Dinamo je došao iz gradskog rivala Zagreba i odmah kao dio trojca MMM nadigrao Ajax: Mario Mandžukić, Luka Modrić i Mihael Mikić, sadašnji član Dinamova stručnog stožera, tutnjali su tada Amsterdam Arenom i lansirali plave u ligu Kupa UEFA. Upravo je Mandžukić bio glavni Dinamov motor: izborio je jedanaesterac kojeg je Modrić pretvorio u vodstvo, da bi kasnije postigao dva pogotka”, navode.

“U trenutku odlaska iz Dinama, s 11 postignutih pogodaka, bio je treći najbolji klupski strijelac u europskim dvobojima svih vremena. S plavima je tri puta igrao u skupinama UEFA natjecanja, a blistao je i na domaćoj sceni. Osvojio je naslov prvaka u svakoj od svoje tri maksimirske sezone, pritom je dohvatio čak dvije dvostruke krune, a u sezoni 2008/09. sa 16 pogodaka bio je i prvi strijelac lige”, prisjetili su se pa dodali kako je za Dinamo odigrao 128 službenih nastupa i pritom zabio 63 pogotka.

“Mandžukić se sa šest postignutih golova nalazi i u top 10 najboljih Dinamovih strijelaca u dvobojima protiv Hajduka. Na proljeće 2008. godine, na Modrićevu oproštaju od maksimirske publike, i formalno su zapečatili dvostruku krunu veličanstvenom pobjedom protiv Rijeke sa 6:1. Na klupi riječke momčadi tada je sjedio trener Zlatko Dalić. Točno 10 godina kasnije zajedno su u mitskoj pobjedi protiv Engleske uz Mandžukićev ’evergreen’ za 2:1 u produžetku, potpisali najveći uspjeh u povijesti hrvatskoga nogometa i plasman u povijesno finale Svjetskog prvenstva”, govore dalje.

“Velika fotografija Marija Mandžukića i danas krasi ’wall of fame’ u hodniku ispred Dinamove svlačionice”, zaključuju pa dodaju: “Dragi Mario, hvala ti na svim lijepim sjećanjima i na stvaranju velike povijesti hrvatskog nogometa”.

 


Komentari