(FOTO) ‘Troprsti izazov’: Delije i Grobari poziraju s tri psta kraj Hajdukovih obilježja i ispred hrvatskih znamenitosti

FOTO: Facebook

U galeriji “Troprstog izazova” ima 90-ak slika, a neke su i starije, dok su neke snimljene i u Zagrebu ispred Dinamovih simbola.

Na Facebook grupi NK Hajduk Split – Fan Klub Srbija, odnosno, “НК Хајдук Сплит – Фан клуб Србија” osvanule su fotografije na kojima osobe zatamnjenih lica poziraju kraj obilježja Hajduka, za kojeg tvrde da je srpski klub, s uzdignuta tri prsta.

Ova je grupa nastala nakon što je Torcida na Poljudu razvila transparent s porukom “morem plovi jedna mala barka” napisan na ćirilici, upućen riječkoj Armadi jer je u Split doplovila brodom.

Riječi navedene na transparentu zapravo su stih četničke pjesme iz Drugog svjetskog rata.

Takozvani je to “Troprsti izazov” koji su pokrenuli članovi spomenute grupe, mahom pripadnici srbijanskih navijačkih skupina (Delije i Grobari), koji se naslikavaju kraj obilježja Hajduka, pa čak i ostalih hrvatskih znamenitosti poput pulske Arene i groba Stjepana Radića, s tri prsta u zraku.

Nisu stali samo na tome. Fotografiraju se i sa zastavama Srbije ili Republike Srpske Krajine na raznim lokacijama, a objavili su i fotografije na kojima pokazuju srednji prst spomeniku podignutom u sjećanje na prvog predsjednika Franju Tuđmana. Drugi članovi grupe su urinirali po grafitima hrvatskog i Hajdukovog grba.

U galeriji “Troprstog izazova” ima 90-ak slika i neke od njih starije. Neke fotografije snimljene su i u Zagrebu ispred Dinamovih simbola.


Komentari