(FOTO) Sukob igrača Dinama i Hapoel Beer-Sheva gotovo zasjenio Dinamov trijumf u Izraelu

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Hapoel je u prvom poluvremenu došao do vodstva 2-0 pogotkom Johna Ogua u 14. minuti i autogolom Petra Stojanoviča u 34. minuti. Početkom drugog dijela Dinamo je u pet minuta došao do izjednačenja, a strijelci su bili Mario Budimir u 49. minuti i Izet Hajrović u 54. minuti.

Izraelci će svoj europski put nastaviti u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu, a Dinamo u 3. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka čeka boljeg iz dvoboja kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda. U prvom susretu Astana je slavila sa 2-1, a uzvrat u Danskoj je na rasporedu u srijedu, s početkom u 19 sati.

Dinamo će 7. ili 8. kolovoza, u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, gostovati u Astani ili Herningu. Uzvratna utakmica bit će odigrana na Maksimiru 14. kolovoza.

Hrvatski prvak loše je počeo uzvratni dvoboj u Izraelu i već u 1. minuti, nakon pogreške braniča Teophile-Catherinea, nigerijski napadač Nwakaeme je krenuo sam prema Dinamovim vratima, ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora bio neprecizan.

Dinamovi pokušaji u prvom poluvremenu, uglavnom su se svodili na dalekometne udarce Izeta Hajrovića koji nisu bili precizni, a neprecizna dodavanja igrača vezne linije izložile su opasnim situacijama, ionako ne pretjerano sigurnu obrambenu liniju hrvatskog prvaka. Domaća momčad je u 14. minuti stigla do vodećeg pogotka.

Udarac iz kuta izveo je Oren Biton, a Nigerijac John Ogu, neometan u skoku, glavom poslao loptu u mrežu.

U 20. minuti opet su igrači Hapoela izveli brzu i opasnu akciju u kojoj je sam prema Danijelu Zagorcu krenuo Ben Basat. Dinamov vratar mu se bacio pod noge, a Izraelac pao. No, francuski sudac Letexier vidio je da se radilo o pokušaju iznuđivanja kaznenog udarca i dodijelio žuti karton domaćem napadaču. Samo dvije minute poslije Nwakaeme je opasno pucao sa 20 metara, ali je Zagorac obranio udarac pod gredu.

U 34. minuti Hapoel je udvostručio vodstvo. Po desnoj strani je prošao Maman, došao gotovo do gol-crte i prebacio loptu preko istrčalog Zagorca. Slovenac Petar Stojanovič bio je u prilici ispucati loptu koja je polako išla prema vratima, ali je njegov nespretni pokušaj završio zakucavanjem lopte pod gredu.

U završnici prvog poluvremena su Hajrović i Budimir u razmaku od 30 sekundi bili u dobrim situacijama, ali je domaći vratar Goresh zaustavio njihove pokušaje. No, bila je to najava boljeg izdanja Dinama u nastavku dvoboja.

Samo pet minuta bilo je potrebno momčadi Nenada Bjelice da izbriše prednost Izraelaca. U 49. minuti Dani Olmo je sjajnom dubinskom loptom proigrao Marija Budimira, a iskusni je napadač sa desetak metara u padu gurnuo loptu koja se od vratnice odbila u mrežu. Bio je to prvi Dinamov pogodak na gostovanjima u europskim natjecanjima još od 24. kolovoza 2016. godine, kad su Fernandes i Soudani donijeli 2-1 pobjedu ‘modrima’ u Salzburgu, a time i plasman u Ligu prvaka.

Dinamo je u Be’er Shevi postigao dva pogotka, ali nije pobijedio. Drugi pogodak, za konačnih 2-2, došao je nakon odlične akcije hrvatskog prvaka, u kojoj je najveći dio posla napravio Amer Gojak. Krenuo je u prodor po desnoj strani, odigrao dvostruko dodavanje s Olmom i nakon njega ubacio u sredinu kaznenog prostora. Tamo je loptu dočekao strijelac prvog pogotka Mario Budmir i mirno ju spustio za Izeta Hajrovića, a bosansko-hercegovački reprezentativac je sa desetak metara zakucao loptu u Hapoelovu mrežu.

Do kraja dvoboja, u 61. minuti, vidjeli smo još jedan pogodak, ali je on opravdano poništen zbog zaleđa u kojem se našao strijelac, domaći napadač Ben Basat.

Dinamo je nakon lošeg prvog poluvremena popravio dojam u drugom dijelu, a šteta je što je udarac Marija Gavranovića u sučevom vremenu završio koji centimetar iznad grede, a ne u mreži, pa da hrvatski prvak još malo popravi svoj i nacionalni koeficijent.

Za plasman u završni kvalifikacijski krug Lige prvaka momčad Nenada Bjelice morat će prikazati puno manje slabosti, pogotovo u defenzivnom dijelu, jer su i Astana i danski prvak Midtjylland momčadi koje će to znati bolje iskoristiti od Hapoela.

Također, valja reći kako je utakmicu zamalo zasjenio i jedan ružan incident. Sredinom utakmice došlo je do naguravanja koje je zamalo preraslo u brutalnu tučnjavu.

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL


Komentari