(FOTO) S kišobranom u dvoranu! Prokišnjava krov u najvećoj dvorani na istoku grada

Screenshot/Youtube

Dubrava je naselje iz kojeg su potekli neki od najvećih i najuspješnijih hrvatskih sportaša te nosi naziv jednog od najsportskijih zagrebačkih naselja.

No, kako to obično biva, sportske rezultate i uspjehe ne prati i odgovarajuća infrastruktura. Dokaz tomu je posljednja međunarodna utakmica rukometnog kluba Dubrava u prvom kolu EHF kupa protiv Swieqi YOBETIT Phoenixa s Malte koju su dubravčani dobili rezultatom 45:22, a koja je zamalo prekinuta zbog – kiše!

Naime, u tijeku same utakmice došlo je do prokišnjavanja krova dvorane SŠD Dubrava i to na nekoliko mjesta. Krov je počeo curiti na mjestu gdje su bili gostujući navijači koju su bili primorani otvoriti kišobrane kao da se nalaze na otvorenom stadionu, a ne u sportskoj dvorani.

Screenshot/Youtube

Nakon toga došlo je do prokišnjavanja iznad samog terena koji je postajao vlažan i sklizav. Srećom, delegat utakmice je bio voljan pričekati kraj kiše kako bi se utakmica mogla nastaviti iako je jednostavno mogao registrirati utakmicu u korist pobjede gostiju s Malte.

Važno je napomenuti kako sama kiša na terenu, odnosno parketu, uništava isti te se time povećava rizik od ozljeda igrača.


Da stvar bude gora, RK Dubrava je primorana sljedeću međunarodnu utakmicu protiv portugalske Benfice odigrati u gostima umjesto u svojoj dvorani jer ih je strah mogućih ozljeda i odgoda te ne žele ovisiti o vremenskoj prognozi. To znači da će s navedenim klubom dvaput odmjeriti snage na gostujućem terenu. Time se i gledatelji uskraćeni za još jednu utakmicu svog kluba u europskim natjecanjima.

(VIDEO) Ovako je ‘obnovljen’ nadvožnjak zagrebačke Petlje: Evo za što su Zagrepčani dali novac

Predsjednik RK Dubrava Dražen Žunac kaže da su nekoliko puta upozoravali ustanovu za održavanje sportskih objekata Grada Zagreba na stanje dvorane te dobili samo obećanje da će u najkraćem roku to sanirati. Koji je točno to rok nismo uspjeli saznati. Predsjednik Žunac također naglašava kako problem dvorane nije samo parket i krov nego bi trebalo promjeniti i razglas, semafor te ventilaciju u istoj.

Radi se ovdje o već puno puta ponavljanoj hrvatskoj priči kada infrastruktura, točnije ulaganje u istu, ne prati sportske rezultate brojnih talenata. Nadamo se kako je iz gradskog ureda ubrzo stići rok sanacije SŠD Dubrava kako bismo mogli gledati nove Hrgoviće, Srbiće ili Perkoviće koji iz Dubrave kreću ka osvajanju svjetskih odličja.

Komentari

loading...