(FOTO) PRVA MEDALJA! Tina Zelčić srebrna na gredi na Svjetskom kupu u Varni

Ilustracija: Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Hrvatska reprezentativka Tina Zelčić osvojila je svoju prvu medalju na turnirima Svjetskog kupa. U finalu grede danas je u Varni bila srebrna.

(VIDEO) VELIKO SLAVLJE! Hrvatske sportašice ponovno na tronu, postale svjetske prvakinje

U svom četvrtom finalu Svjetskog kupa u karijeri 20-godišnja članica ZTD Hrvatskog sokola ocijenjena je sa 12.266.

“Presretna sam osvojenom srebrnom medaljom. Posebno mi je drago što sam osvojila medalju na spravi gdje je bilo najviše prijavljenih natjecateljica, bilo ih je 30. Ovo je moja prva medalja na Svjetskom kupu ikada i to srebrna”, rekla je Zelčić.

Bolja od Tine bila je samo Mađarica Bettina Lili Czifra (13.466), dok je brončana Nizozemka Naomi Visser (12.233).

“Izvedba nije bila savršena, bila je jedna veća graška. Samim time do samoga kraja je bilo napeto hoće li biti medalja ili neće, ali eto, sreća se okrenula na moju stranu”, smatra Tina.

Bilo je ovo 136. finale naše ženske sportske gimnastike na turnirima SK, a Tinino srebro je 45. medalja (9 zlatnih, 20 srebrnih i 16 brončanih).
“Sad treba malo odmoriti i već u petak nas čeka Prvenstvo Hrvatske u Osijeku, a onda odmah nakon toga i Svjetski kup u Osijeku od 8. do 11. lipnja. Tome se posebno veselim”, poručila je Tina Zelčić.

Podsjećamo, Hrvatska se iz Varne vraća s ukupno 4 finala u kojima je Tijana Korent bila zlatna na preskoku, Tina Zelčić srebrna na gredi, a Marko Sambolec 7. te Mateo Žugec 8. na konju s hvataljkama.


Komentari