(FOTO) Privlačili su poglede: Zagrepčani, je li vam poznat neobičan par s fotke?

Branimir Zlamaik/Facebook/Djetinjstvo u Zagrebu

 Tko je čovjek kojem je jedino društvo radio gusak od kojeg se nije odvajao?

Njihova fotografija kruži internetom već godinama te privlači pažnju i komentare Zagrepčana koji su ih nekada davno viđali na gradskim ulicama. Svima su poznati, većina građana je i čula nešto i njima, a njihovi nekadašnji susjedi imaju i pokoju informaciju o ovom neobičnom paru.

No, tko je čovjek kojem je jedino društvo radio gusak od kojeg se nije odvajao?

Zahvaljujući društvenim mrežama fotografiju dvojca viđamo svako malo. Zamislimo se nad njom, a upitnici iznad glava samo se redaju, a sudeći prema komentarima u Facebook grupi “Djetinjstvo i odrastanje u Zagrebu”, nismo usamljeni.

Baš u ovoj grupi opet je osvanula njegove fotka, uz opis jednog ljetnog dana kada je Zagrepčanin Branimir susreo simpatičan par u šetnji.

“Bilo je to oko podne jednog vrelog dana ’89. ili ’90. kada sam pokušavao skrenuti iz Zvonimirove u kružni tok oko dzamije. Preznojavao sam se sjedeci u VW, a asfalt ceste i pločnika samo što se nije topio kad ugledam ovog čovjeka, samo u kupaćim gaćicama kako maršira u Zvonimirovu, a guska ga pobožno slijedi. I pomislio sam tada, kako je divno biti slobodan kao što je slobodan taj čovjek. Možda mu je jedina briga bila gdje da nađe koje zrno za tu gusku.

I neki dan ugledam ovu fotografiju na mojoj news feed stranici! Ovim se putem ispričavam autoru fotografije što mu ne navodim ime, ali imena u toj vijesti nije bilo. Zna li itko tko je ovaj čovjek, kada je fotografija snimljena i što je dalje bilo?” upitao je Branimir.

Branimir Zlamaik/Facebook/Djetinjstvo u Zagrebu
Branimir Zlamaik/Facebook/Djetinjstvo u Zagrebu

I kao nebrojeno puta do sad, javili su se građani koji imaju neke informacije o njima, no identitet je još uvijek nepoznat.

“Svako jutro u Šubićevoj, cak je razgovarao sa njom, a ona bi širila krila . Navodno je stanovao u Zvonimirovoj i kažu da je bio nepoželjan susjed”, prisjetila se jedna Zagrepčanka. Sjećanja su živa, no detalji ostaju skriveni.

 

Znate li nešto o ovom paru? Pištine nam u komentarima ili na [email protected]


Komentari