(FOTO) PREMINUO POZNATI DINAMOVAC: U klubu je prošao sve uzraste škole, s udarnim sastavom osvajao naslove

Foto: Dinamo

Kako javljaju iz GNK Dinamo, u 86-oj godini života preminuo je Marijan Kolonić, nekadašnji Dinamov junior i kasniji član udarne momčadi Plavih.

Foto: GNK Dinamo

U Dinamovu je dresu dojurio do naslova prvaka kao junior, a četiri godine kasnije bio i u kadru seniorske momčadi koja je također trasirala put do trofeja najbolje momčadi lige, podsjećaju iz Dinama pa izražavaju duboku i iskrenu sućut obitelji i prijateljima preminulog.

Inače, Kolonić je rođen 8. svibnja 1936. godine u Zagrebu, a prošao je sve uzraste Dinamove škole. Igrao je na mjestu lijevoga krila, a iz nogometnog kluba govore kako su ga krasile iznimna borbenost i snažan udarac.

“Bio je član juniorske momčadi koja je 1954. godine osvojila naslov prvaka i u kojoj su, uz Jerkovića, blistali i kasniji članovi prve momčadi Mladen Košćak i Zdravko Prelčec“, ističu potom.

Kolonić je s Dinamovim udarnim sastavom osvojio naslov prvaka 1958. godine, karijeru kasnije nastavio u podgoričkoj Budućnosti da bi se potom vratio u rodni Zagreb gdje je igrao za tada iznimno jaku Trešnjevku, zaključuju.

Ispraćaj Marijana Kolonića bit će u četvrtak, 16. rujna, u 10:40 sati na zagrebačkom Krematoriju.


Komentari