(FOTO) Predivno i emotivno: Dovršen mural posvećen Capiju, heroju ulice i neprežaljenom malonogometnom virtuozu

Prošlo je gotovo dva tjedna od teške tragedije koja je šokirala klub Futsal Dinamo, navijače, igrače i cijelu Hrvatsku. Tog kobnog dana život su izgubila dva mlada, perspektivna i talentirana igrača – Matija Capar i Oskar Kadrnka.

Bol zasigurno neće biti lakša ni nakon 12 dana, mjeseci ili godina za ikoga od njihovih bližnjih, no svi koji su Matiju poznavali, cijenili, poštivali i voljeli odlučili su ovjekovječiti uspomenu na njega.

Naime, na školskom igralištu na Trešnjevci, kod Osnovne škole kralja Tomislave u koju je Matija išao, od jučer se nalazi mural posvećen upravo njemu, Capiju, legendarnom i najuspješnijem malonogometnom igraču, treneru, hrvatskom reprezentativcu i virtuozu koji je uvijek isticao ljubav prema navijačima.

Matijini bližnji, suigrači i navijači duž cijelog su grafita, koji je dovršen u petak u večernjim satima, zapalili svijeće i potom ga ispratili pjesmom. Pokraj Matijina lika napisali su stihove posljednje pjesme koju je objavio nakon teške utakmice protiv Novog Vremena – Heroj ulice. Tada je zabio drugi “gol nade” u 21 sekundi prije kraja drugog poluvremena, odnosno kako piše na grafitu – kada je na semaforu bilo 19:39.

Mural su napravili navijači Dinama s Trešnjevke, a kako su nam potvrdili iz Futsala Dinama, za Oskara će također biti napravljen grafit u blizini osnovne škole Matke Laginja koju je pohađao. Radovi na muralu posvećenom mladom Oskaru počinju u ponedjeljak.

Htio je biti heroj ulice na jedan dan i barem na jedan sat, no Matija je bio i više od toga –heroj zauvijek, i on i Oskar.

>>> ‘VRATIO SI ME TAMO GDJE PRIPADAM’ Emotivno pismo navijača i posljednji pozdrav Matiji i Oskaru

Utakmice posvećene Oskaru i Capiju

Iza uprave, igrača, svih članova i navijača Futsal Dinama, a posebno iza obitelji tragično preminulih Oskara Kadrnke i Matije Capara, prilično su teški dani. Futsal Dinamo će učiniti sve kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna. Za početak, organiziran je dvostruki zagrebačko-šibenski dvoboj koji će se održati na Šalati, u utorak 19. lipnja.

Prvo će se, s početkom u 18 sati, odigrati utakmica između kadeta Futsal Dinama i šibenske Crnice, domaćin turnira s kojeg su se te kobne nedjelje vraćali Oskar i Capi, osvojivši pritom brončanu medalju.

U 19 sati na teren će istrčati seniori Futsal Dinama i MNK Šibenika 1983, kluba koji funkcionira prema modelu jedan član, jedan glas, a nedavno je izborio plasman u 2. HMNL Jug.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a sav prihod namijenjen je obitelji preminulih.

Ulaznice za oproštaj od Oskara i Matije možete nabaviti na sljedećim lokacijama:

  • Bad Blue Boys Fan Shop (Ilica 37)
  • Župa sv. Marije Pomoćnice (Omiška 10, Knežija)
  • Župa sv. Josipa (Trakošćanska 47, Trešnjevka – Capijeva župa)
  • OŠ Matka Laginje (Laginjina 13, Centar – Oskarova škola)
  • CB Friends (Hrastin prilaz 3, Utrine)
  • CB Gurman Gotivius (Mate Lovraka 21, Studentski grad – Dubrava)
  • Trofej Dinamo Dubrava (od 15. do 17. lipnja)
  • CB Blizanci i MNT Mario Babić (Zagorska 52, Ciglenica – Trešnjevka Sjever)
  • Purger King, Pakoštanska 5 (Pakoštanska 5, Jarun – plac)
  • Old Cambio (Stožićka 11, Gajnice)

Ako i vi želite prisustvovati prodaji ulaznica za oproštaj od Oskara i Matije, javite se udruzi u inbox na Facebook stranici ili na mail i[email protected].

Na spomenutim lokacijama možete kupiti i kartice sjećanja na Oskara i Matiju (sav prihod ide obitelji), a na u Ilici 37 možete kupiti i majicu za naše heroje ulice.

Dinamo – to ste vi!

Komentari

Komentari