(FOTO) Ogromni redovi pred Maksimirom: Svi žele na europski derbij i vjeruju u pobjedu Dinama

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Od ranog jutra pred Maksimirom vjerni navijači čekali su u redovima i jedva dočekali 11 sati i službeni početak pretprodaje ulaznica za dvoboj s Manchester Cityjem.

Riječ je o posljednjem ogledu Dinama u grupnoj fazi Lige prvaka gdje će Modri 11. prosinca na Maksimiru dočekati Manchester City.

Ulaznice se mogu kupiti na Ticket pointu maksimirskog stadiona, ali i putem interneta. Jedna osoba može kupiti maksimalno šest ulaznica. Pretprodaja ulaznica traje do utorka 10. prosinca do 19 sati, ali sudeći po redovima ulaznice bi mogle planuti puno prije.

Dinamo i dalje može do osmine finala elitnog natjecanja “Starog kontinentra”, ali može i ispasti iz Europe. “Modri” mogu do osmine finala Lige prvaka jedino ako pobijede Manchester City, a u drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante. U slučaju pobjede Dinamo bi skočio na osam bodova i tada u drugom susretu Šahtar ne bi smio osvojiti tri boda jer bi onda imao devet bodova i osvojio bi drugo mjesto iza Cityja.

U slučaju neodlučenog ishoda protiv Cityja, Dinamo ne može do osmine finala elitniog natjecanja “Starog kontinenta”, ali može do 16-ine finala Europske lige. Uz remi u Zagrebu momčadi Nenada Bjelice bi trebao remi u Harkovu ili pobjeda Šahtra. Tada bi City i Šahtar nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Dinamo u Europskoj ligi, a Atalanta bi ispala.

U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, ‘modri’ ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala ‘Champions League’, a Šahtar u Europsku ligu. Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz od ‘Građana’, ali tada Šahtar mora u Harkovu osvojiti barem bod protiv Atalante.

Podsjetimo, ako bi Dinamo i Šahtar imali isti broj bodova, ukrajinski sastav bi bio u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, a u slučaju da Dinamo i Atalanta imaju isti broj bodova, bolji bi bio zagrebački sastav.


Komentari