(FOTO) Nogometna groznica na ‘Tuđmanu’ i u Saboru: Za Moskvu poletio jedan od najvećih putničkih zrakoplova u Hrvatskoj, evo tko će sve podržati naše Vatrene

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Hrvatski navijači od ranog jutra pristižu u Zračnu luku Franjo Tuđman, odakle kreću za Moskvu kako bi podržali naše nogometaše na utakmici protiv Engleske, odlučujućoj za prolazak finale Svjetskog prvenstva.

Na stadionu Lužnji našu reprezentaciju bodrit će oko 10.000 navijača. Tako je jutros iz Zagreba za Moskvu poletio jedan od najvećih putničkih zrakoplova u povijesti Hrvatske, a hrvatski navijači u kockastim majicama okupirali su zračnu luku.

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Jedna od agencija koja organizira putovanje hrvatskih navijača u Moskvu zakupila je i putnički zrakoplov Boeing 777-300ER kojim će iz zagrebačke zračne luke do Rusije doći 457 navijača naše reprezentacije.

Iz Croatia Airlinesa potvrdili su da je sinoć i jutros iz Zagreba za Moskvu krenulo šest čarter letova s nešto više od 1.000 ljudi, a HNS je prekjučer prodao dodatnih 3.000 karata koje je dobio za polufinalnu utakmicu. Ranije je prodano 6.400 karata hrvatskim navijačima.

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Osim nogometne groznice zbog koje se otkazuju razni događaji i koncerti, podsjećamo da danas skraćeno, do 19:30 sati, rade Konzum i Spar dok Pevec radi do 19 sati.

Elita u zrakoplovu

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković idu u svečanu ložu na poziv FIFA-e i Rusije koji su im i osigurali ulaznice. Iz Vlade su izvijestili da će obojica sami snositi troškove putovanja, a uz njih su i osobe iz osiguranja.

U Moskvu putuju i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ali i Tomo Horvatinčić te Otokar i Dunja Levaj.

Saborski zastupnici u kockicama

No, ne čekaju s uzbuđenjem utakmicu samo navijači i političari koji imaju priliku biti u Rusiji danas, već je i Hrvatski sabor danas u crveno-bijelom ruhu, u mislima s našim Vatrenima koje čeka teška utakmica.

Navijačku stranu jutros su ponosni pokazali Mostovi Miro Bulj i Nikola Grmoja, HDZ-ovi Vesna Bedeković, Sunčana Glavak Žarko Tušek te HNS-ova Marija Puh.


Komentari