(FOTO) Mlada nada hrvatskog kickboxinga: Za Lovru već zna cijela Europa

FOTO: Pon Do Kwan Jastreb / Facebook

Ovaj mladi Jastreb novo je sportsko lice u Zagrebačkoj županiji, a uspjesi koje niže su fantastični.

Hrvatska je mala zemlja velikih sportaša, što ponosno dokazujemo već nekoliko desetaka godina, no svijet ostaje na mladim nadama, a jedna od njih dolazi iz Samobora. U kratkom roku ovaj je 12-godišnjak postao je ponos Jastrebarskog i Zagrebačke županije, ali i Hrvatske.

lovro žamarija 4

Njegovo ime je Lovro Žamarija, ima tek 12 godina, a već niže zavidne uspjehe u kickboxingu. Nakon samo dvije godine iza sebe ima jedan pehar i 7 medalja, a jedna od njih je brončana medalja koju je prije dva dana osvojio na Europskom prvenstvu za kadete i juniore u Makedoniji koje je trajalo od 2. do 9. rujna u Skopju.

U Makedoniju je otputovao u pratnji hrvatske kickboxing reprezentacije zajedno s Vilimom Uremovićem. U kategoriji Point fight mladi kadeti preko 47 kilograma Lovro je pobijedio Bugara nakon čega je ušao u polufinale, u kojem je izgubio borbu protiv Britanca i osvojio broncu. Lovri je ovo ujedno bio i prvi nastup za reprezentaciju, a uspjesi koje ovaj dječak niže su i više nego iznimni.

Lovro je svoje prve udarce uputio prije dvije godine u klubu Jastreb u Jastrebarskom. Trenutno je mlađi kadet, a sljedeće godine prelazi u starije. Lovru svi znaju kao hiperaktivnog dječaka avanturističkog duha, koji je već od malih nogu pokazivao značajni afinitet prema sportu, a pronašao se upravo u kickboxingu.

Oduvijek sam volio baviti se sportom, ali me kickboxing posebno privukao“, kazao nam je Lovro, koji je s ponosom u Makedoniji držao hrvatsku zastavu i potvrdio ugled koji Hrvatska uživa u svijetu sporta.

Treninge ima tri puta tjedno, a njegov uspjeh vjerno prati njegov trener Željko Derdić koji mu je, ističe Lovro, velika podrška na svakom turniru.

FOTO: Pon Do Kwan Jastreb / Facebook
FOTO: Pon Do Kwan Jastreb / Facebook
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Treninzi znaju biti jako naporni, ali kada te nešto jako zanima, ništa nije teško“, kaže Lovro.[/box]

Lovro je dosad bio na četiri turnira, a u sjećanju mu je najbolje ostao Europski kup u Karlovcu, ujedno njegov prvi turnir.

Skopje mu se jako svidjelo, a što se tiče konkurencije, kaže da je bila velika i jaka, a uzbuđenja i napetosti nije nedostajalo.

Bio sam jako uzbuđen i sretan. Mogao sam i bolje, ali sljedeće godine čeka me i državno i, nadam se, svjetsko prvenstvo. Dat ću sve od sebe da budem prvi” , kazao nam je Lovro.

matej lovro

Svi su mu čestitali, kaže, i bili izrazito ponosni na njegov uspjeh, a najviše, naravno, njegovi roditelj Jasminka i Tomislav te njegov mlađi brat Matej, koji također trenira kickboxing u klubu Jastreba.

Osjećala sam se odlično i bila sam i više nego ponosna. Na njemu se osjeti i vidi koliko voli kickboxing, a mi ćemo mu kao roditelji omogućiti sve da i dalje uživa u sportu i biti mu vječna podrška. Lovru je ponio adrenalin i odlično je podnio sav stres“, kazala nam je njegova majka Jasminka.

Njegov uspjeh prati i Vedrana Halinčić, europska i svjetska prvakinja u kickboxingu.

Vjerujemo da će se Lovrini uspjesi nastaviti i da je ovo tek jedan u nizu turnira s kojih će u Zagreb donijeti blistava priznanja i ponos. Hrvatska uistinu rađa imena koja pišu sportsku povijest. Bravo i čestitamo!

FOTO: Pon Do Kwan Jastreb / Facebook
FOTO: Pon Do Kwan Jastreb / Facebook


Komentari