(FOTO) JARUN ZASJAO U NOVOM RUHU! Sve je spremno za veslačku elitu, braća Sinković po prvi put se natječu na domaćem terenu

Malo je ostalo do veslačkog spektakla koji se ovog vikenda održava na Jarunu. Na svjetskom veslačkom kupu posade koje će braniti hrvatske boje su Braća Sinković u dvojcu bez kormilara, Damir Martin i David Šain u samcu, sestre Jurković u dvojcu bez kormilara, četverac u sastavu Ukropina, Piton i braća Lončarić te brojni drugi.

Hrvatska na ovom kupu ima najveći broj prijavljenih posada, njih čak 12.

Jarun je zasjao u novom ruhu i spremno dočekao veslačku elitu koja svojim čamcima već lagano pristiže na stazu. Sjajne uvjete sportaši su konačno dočekali, sanacija i uređenje veslačke staze je u roku završeno, a po prvi put je postavljena rampa za pristup jezeru sportašima i veslačima s invaliditetom.

Natjecanje ćete imati priliku gledati i na HRT-u koji će događaj pokrivati sa 16 kamera.

Uz to, spremni su i posebni uređaji pa će tako na specijalnom katamaranu biti instalirana kamera koja će pratiti veslače na vodi te vozilo na tzv. “trenerskoj cesti” koje će paralelno pratiti veslačke posade svih 2000 metara.

U subotu, 1. svibnja od 10.15 počinju polufinalne utrke, a u nedjelju 2. svibnja je dan finala u isto vrijeme.

Braći Sinković ovo je prvo veliko natjecanje na domaćem terenu. Naporan trening ne izostaje, a ne kriju da će s ponosom dočekati dolazak svojih svjetskih konkurenata.

“Da se mi pohvalimo njima da imamo dobre uvjete, i sigurno da je i jedan od razloga i naši dobri rezultati da se ovo krenulo raditi, i došao je i svjetski kup i ponosni smo na to jer mislimo da ćemo ostaviti i mladima jednom kad mi odemo odlične uvjete i moći će nastaviti sa sjajnim rezultatima”, rekao je jednom prilikom Valent Sinković.


Komentari