(FOTO) HRVATSKA LEGENDA TUGUJE ZBOG SMRTI PRIJATELJA: Emotivne oproštajne riječi, ‘bio mi je kao brat…’

Foto: Cropix

Dino Rađa, hrvatski košarkaški velikan, emotivnom se porukom oprostio od svojeg prijatelja i nekadašnjeg suigrača Zorana Sretenovića, koji je u 58. godini preminuo u Beogradu od posljedica pretrpljenog srčanog udara. Rađa i Sretenović igrali su zajedno u dresu splitskih Žutih, tadašnje Jugoplastike, a srpski košarkaš sudjelovao je u osvajanju sva tri naslova prvaka Europe splitskog kluba, od 1989. do ’91. godine.

Pobjede i trofeji pamte se u Splitu, a Rađa pamti i sve ostalo. U objavi na Instagramu nakon Sretenovićeve smrti prisjetio se njihovih zajedničkih godina, u novoj boli sjajne splitske generacije koja se pri kraju prošle godine oprostila od još jednog velikog igrača, Gorana Sobina.

‘Zadnjih šest mjeseci postali su takvi da mi se strah javiti na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vremena skupa. U prvom redu je bio čovjek. Zaj***nt od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan, osim kad je igrao’, napisao je Rađa.

Sjajan na parketu

‘Kad je igrao, kompjuter u glavi. Taj je znao sve što treba u svakom trenutku. Bio je pravi ‘play’ koji je držao uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda kao dinje, obrana za primjer, a i kad bi dao dva koša, igrao je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila’, dodao je hrvatski košarkaški velikan u svojem oproštaju.

‘Druže moj, neka ti je laka zemlja’, zaključio je ožalošćeni Dino Rađa u oproštaju od prijatelja i bivšeg suigrača.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Rađa (@dinoradja_official)

Komentari