(FOTO) DODIJELJENA PRIZNANJA PARASPORTAŠIMA: Ovo su najbolji prema odabiru Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hrvatski su parasportaši u 2022. imali zavidan uspjeh. Nastupili su na ukupno 82 međunarodna natjecanja u 19 sportova, te osvojili 269 medalja. Danas je u kristalnoj dvorani hotela Westin održano proglašenje najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora 2022. godine.

“Uvjeti u kojima su se pripremali i osvajali odličja tijekom proteklih godina i posebno 2022. godine bili su izazovni, no oni nisu posustali. Ponovno su nas učinili ponosnima, i to na više razina”, rekao je na početku predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić.

Priznanje za najboljeg parasportaša dodijeljeno je našem najboljem paraplivaču. Dino Sivovčić prošle je godine osvojio zlatnu medalju na 100 metara leđno u disciplini S6, čime je obranio zlato koje je osvojio na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Najuspješnija parasportašica HPO-a je Anđela Mužinić Vincetić, koja je osvojila srebro u kategoriji 3 na Svjetskom prvenstvu u pastoralnom tenisu.

Nagradu za najuspješniju ekipa odnijela je muška reprezentacija u para sportskom ribolovu. Zlatko Poparić, Željko Kljaić, Ivica Bonino Hasan, Mensur Rošić i Nikola Geček zlatnu su medalju osvojili na 23. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nagradu za najuspješnijeg stručnog djelatnika dobio je Slobodan Glavičić, trener Dine Sinovčića.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Podijeljena su i priznanja za najuspjepšnije sportaše u paraolimpijskim sportovima. Ruža Markešić svoje je dobila za kuglanje, dok je Zlatko Poparić svoje priznanje dobio za para sportski ribolov.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Najuspješniji mladi parasportaši su paraatletičar Massimo Iveta, paraplivačica Ana Marija Kovač, Stipe Barić koji se bavi parakarateom te Rudi Antolić koji se natječe u para obaranju rukom.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Peti put dodijeljeno je i priznanje “Milka Milinović”, za dugogodišnji rad na razvoju sporta osoba s invaliditetom. Bivši odbojkaš Zvonimir Brozić, trenutni predsjednik Atletskog kluba Srce za osobe s invaliditetom, dobitnik je ovog priznanja za 2022.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Za “izuzetan doprinos medijskoj promociji parasporta” posebno je priznanje dodijeljeno Sportskim novostima.


Komentari