(FOTO) Dirljivi prizori iz Vukovara: Rukometaši Borova i Zagreba igrali utakmicu za teško bolesnu Mašu

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Visoku pobjedu Zagreba zasjenila je dirljiva humanitarna akcija domaćeg kluba koji je sav prihod od utakmice donirao svojoj maloj sugrađanki

Rukometaši PPD Zagreba slavili su protiv HRK Borovoa u Vukovaru s visokim rezultatom 40:29, ali rukomet je na toj utakmici ipak bio sporedna stvar.

Visoku pobjedu Zagreba zasjenila je dirljiva humanitarna akcija domaćeg kluba koji je sav prihod od utakmice donirao svojoj maloj sugrađanki, jednogodišnjoj Maši Čuvalo. “Imam herc za Mašu”, bio je naziv akcije za djevojčicu koja se od svog rođenja bori za život, a rukometaši Borova odlučili su joj pomoći, piše Dnevno.

Utakmicu je pratilo više od 2500 gledatelja, ulaznica se naplaćivala 20 kuna i one su bile rasprodane u vrlo kratkom roku, a atmosfera koju su stvorili građani Vukovara bila je zaista prekrasna.

Svi su imali papire s natpisom “Imam herc za Mašu” koji su držali u zraku tijekom utakmice kao simbol podrške maloj Maši.

Djevojčica Maša ima tek godinu i mjesec dana, a cijeli svoj život bori se s vrlo rijetkim kongenitalno nefrotskim sindromom NO 4.9, zbog kojeg joj bubrezi rade jače nego što bi trebalo, a što rezultira prevelikom proizvodnjom bjelančevina.

Maša bi morala ići u Italiju ili Francusku gdje se nalaze najbolje klinike za njezinu bolest, a oko 50 tisuća eura troškova možda će pokriti i HZZO, ali trebat će ipak nekako pokriti troškove rehabilitacije i boravka Mašine obitelji u inozemstvu. Vukovarci im nastoje pomoći kako god mogu, a ovoga puta su to učinili na rukometnoj utakmici.


Komentari