(FOTO) DINAMO SKORO OSTAO BEZ SLAVLJA: Sudac je kanio prekinuti akciju, onda ga je pogodila nezgoda…

Foto: Screenshot TV Arena Sport

Dinamo se jučerašnjom pobjedom nad Goricom u 32. kolu hrvatskog prvenstva približio novom naslovu prvaka. Zagrebački Plavi su u Velikoj Gorici došli do 1:0 golom svojeg kapetana Arijana Ademija u 85. minuti, a trenutak odluke u povratničkoj utakmici Ante Čačića na Dinamovu klupu stigao je u neuobičajenim okolnostima.

Nije puno nedostajalo da Zdenko Lovrić, glavni sudac utakmice, prekine Dinamovu akciju prije Ademijevog gola zbog prekršaja nad Markom Tolićem malo izvan 16-erca. Činilo se da je Lovrić već bio spreman dosuditi taj prekršaj, no to nije mogao napraviti jer je ostao bez zviždaljke.

Nakon što je glavni sučev rekvizit pao na teren, Lovrić je zviždaljku morao podignuti, a akcija koja nije bila prekinuta dobila je zaključak Dinamovim golom za pobjedu.

Gol bi mogao biti – zlatan

Ovaj Dinamov gol do kojeg je došlo u neobičnoj situaciji mogao bi se pokazati vrlo velikim u borbi za naslov. Zagrebački Plavi sada na vrhu ljestvice imaju pet bodova više od drugoplasiranog Osijeka, dok je trećeplasirani Hajduk sa šest bodova zaostatka. Osijek i Hajduk se proteklog vikenda nisu proslavili. Osječani su na Rujevici doživjeli poraz od domaće Rijeke (3:1), a splitski Bijeli uzeli su samo bod protiv Slaven Belupa u Koprivnici (0:0).

Foto: Facebook Prva Hrvatska Liga

Do kraja još četiri kola

Završnica sezone na hrvatskim prvoligaškim terenima donosi još četiri kola. Dinamo je u prednosti pred rivalima na prvom mjestu, a zagrebačkim Plavima dodatni plus donose i domaće utakmice protiv Osijeka i Hajduka do kraja prvenstva.

Osječani će na Maksimiru gostovati 8. svibnja u 34. kolu, a Hajduk u Zagreb dolazi u posljednjem, 36. kolu, koje je na rasporedu 21. svibnja.


Komentari