(FOTO) Borilački spektakl u Areni: U ringu završio i gradonačelnik Bandić

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Najveća europska MMA promocija, poljski KSW, održao je sinoć u Areni Zagreb borilački spektakl koji je oduševio sve prisutne, prenosi Fight Site.

Deset borbi oduševilo je 12 tisuća gledatelja na tribinama, a na kraju su hrvatski borci slavili u tri borbe. U centru pozornosti svakako je bio Antun Račić koji je postao prvi KSW-ov prvak bantam kategorije i treći Hrvat s pojasom ove promocije, kao i Ivan Erslan te Ante Delija koji su svoje prve KSW borbe obilježili upisavši pobjede prekidom.

Nažalost, njihove sreće nisu bili Filip Pejić i Ivica Trušček, kao i ljubimci tribina, Aleksandar Ilić i Vaso Bakočević te Lemmy Krušič, Miloš Janičić i sudionik glavne borbe, Erko Jun.

Iako se njegova borba po rasporedu nije nalazila među dvije glavne, Antun Račić bio je sudionik najvažnijeg dvoboja KSW 51 priredbe, jedinog za titulu prvaka. On je u svom nastupu, nakon pet rundi teške, neizvjesne i napete borbe, savladao najboljeg poljskog borca bantam kategorije, Damiana Stasiaka.

Preostala dva hrvatska borca koji su upisali pobjede su Ivan Erslan i Ante Delija. Erslan je poput brzog vlaka prošao kroz Darwina Rodrigueza i završio ga u samo 80 sekundi, dok je Deliji trebala malo dulje. On je od početka dominirao protiv iskusnog Olija Thompsona, a borbu je završio nakon minutu i pol akcije u drugoj rundi.

Filip Pejić prekasno se na pravi način uključio u borbu protiv Daniela Torresa, odnosno nakon što je izgubio prve dvije runde. Odlična treća nije bila dovoljna za pobjedu koja bi mu osigurala napad na titulu. Ivica Trušček prihvatio je borbu protiv Krystiana Kaszubowskog, a na kraju mu je pobjeda za malo izmakla. Presudila je podijeljena sudačka odluka.

Nažalost, niti preostalih pet regionalnih boraca nisu upisali pobjede. Sudionik glavne borbe, Erko Jun, platio je danak neiskustvu u meču protiv višestrukog svjetskog “strongmana” Mariusza Pudzianowskog, dok je Vaso Bakočević platio danak možda i neozbiljnom ponašanju tijekom borbe. Previše je opušteno ušao u okršaj protiv Borysa Mankowskog, a izgubio je gušenjem nakon tri i pol minute.

Uspješan nije bio niti Vasin timski kolega, Aleksandar Ilić koji nije uspio odgovoriti na rušenja Cezaryja Kesika, poljskog borca koji ga je završio u drugoj rundi. Miloš Janičić poražen je na sličan način kao Filip Pejić, odnosno uključio se na pravi način tek u trećoj rundi, dok je vrlo hrabru i bespoštednu borbu odradio Lemmy Krušič, no niti Slovenac nije uspio doći do pobjede za koju je u kavezu ostavio apsolutno sve što je imao.

Komentari