(FOTO) Bad Blue Boysi pred prepunim Maksimirom uputili poruku svom Sjeveru: Evo što je pisalo na poruci ‘naopako okrenutoj’, prema tribinama

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred rasprodanim maksimirskim tribinama, Dinamo je u utorak, 28. kolovoza, poražen s 2:1 u utakmici sa šokantnim preokretom. Iako je poraz šokirao, pa i rastužio Dinamove navijače koji su popunili stadion do posljednjeg mjesta, grmljavina s tribina te gromoglasni pljesak kojim su igrači ispraćeni s terena probudili su nadu da se Dinamo vratio Zagrebu, a Zagreb na tribine kultnog stadiona.

Plava euforija u utorak je zahvatila cijeli grad, lagana šetnja Maksimirskom i atmosfera oko stadiona uoči tekme podsjetili su na ona dobra stara vremena kada su Zagrepčani i Dinamo disali kao jedno.

No, nakon utakmice neizbježno se postavljalo pitanje – hoćemo li znati zadržati atmosferu o kakvoj smo budni sanjali godinama? Hoćemo li znati održati jedinstvo grada i našeg kluba koje nam je u utorak izmamilo suze radosnice? Jesu li se Zagrepčani zbilja vratili na Maksimirski stadioni ili će se i ova bajka rasplinuti poput mjehurića od sapunice?

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pitanja su ovo koja su si, po svemu sudeći, Bad Blue Boysi postavljali i prije same utakmice dok su promatrali kako ulaznice za stadion nestaju u trenu. Njihov Sjever, na kojem inače stoji svega nekoliko stotina najžešćih zaljubljenika u Dinamo, sada je bio dupkom pun, uključujući i gornju tribinu.

Boysi su priliku iskoristili kako bi uputili posebnu poruku tih desetak tisuća ljudi koji su popunili maksimirski Sjever.

“Dinamo igra i vikendom”, pisalo je na poruci koju su podignuli i okrenuli prema tribini.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

I ne možemo se ne složiti s njima. Koliko god HNL bio manje atraktivan, koliko god Dinamovi suparnici bili manje zanimljivi od Young Boysa, činjenica je da ovaj isti Dinamo za kojeg je u utorak navijalo 30 tisuća navijača, igra i vikendom; protiv Slaven Belupa, Osijeka ili Gorice, uvijek pred praznim tribinama.

A podrška navijača, njihove glasnice, dlanovi ili samo prisutnost na stadionu sada im trebaju i znače više nego ikad.

Nemojte opet zaboraviti Dinamo.


Komentari