FMP SLAVIO PROTIV CIBONE: Za Vukove nije bilo sreće u gostima

Facebook/ KK Cibona

Nedjelja Cibosima, čini se, nije sretan dan.

Vukovi u 20. kolu regionalne ABA lige nisu uspjeli doći do pobjede. U nedjelju su gostovali kod FMP-a od kojeg su izgubili rezultatom 84:75.

Početak je bio napet i izjednačen, a obje momčadi iskorištavale su stvorene prilike pa su gosti nakon prve četvrtine imali samo koš prednosti. Vukovi su počeli dominirati početkom druge četvrtine i stižu do deset poena prednosti pred domaćinima. Ipak, nekoliko promašenih prilika u nastavku domaćoj momčadi otvorilo je vrata ka prednosti. Na poluvremenu su vodili s 4 razlike.

Drugi dio utakmice obilježen je padom koncentracije koji je skupo koštao Cibonu, koja se pokušala vratiti u igru krajem zadnje četvrtine, ali bezuspješno. FMP stigao je do zaslužene pobjede.


Kod Cibone najbolji je bio Žorić s 14 poena i Marinelli s 13, dok je kod gostiju dominirao Ćović s čak 30 postignutih koševa

“Čestitke FMP-u koji su bili bolji i više su željeli ovu pobjedu. Imali smo svoje dobre trenutke, pogotovo u prvom poluvremenu međutim s određenim rotacijama ušli smo u probleme i do kraja se nismo mogli oporaviti. Nismo imali mentalni fokus, igrali smo bez mozga. Ćović nas je iskažnjavao sa svih strana. Oni su izgledali kao da su iskusnija momčad od nas. Volio bih da se neki naši mlađi igrači ugledaju na pristup i ponašanje igrača FMP-a”, izjavio je nakon utakmice kapetan Marin Rozić.

Razočaran je bio trener Damir Mualomerović nakon utakmice: “Potpuno zaslužena pobjeda. Ćović nas je sjajno iskažnjavao, sve je počinjalo i završavalo s njim. U prvom smo poluvremenu bili unutra, međutim kasnije je došlo do totalnog pada koncentracije mojih igrača. Razočaran sam pristupom nekih igrača. Ne možemo se vaditi na umor, jednostavno nismo bili u utakmici. Ovo je bilo iznad svakog prosjeka. Htio bih se još osvrnuti na isključenje koje mislim da je bilo neopravdano, nisam to zaslužio. Moj je jedini cilj da se borim za svaki rezultat i zaštitim svoje igrače”.

Komentari