FILIP ZUBČIĆ OPET DRUGI! Naš dečko ponovno je na pobjedničkom postolju

Photo: Profimedia

Opet na postolju. Filip Zubčić opet je bio izvanredan na slalomu u Adelbodenu, osvojio je drugo mjesto.

Pinturault je prvi, Meyard treći.

Impresivna je bila njegova druga vožnja, bez problema je iznova podnio veliku odgovornost nakon isto tako dobro odrađene prve vožnje. Nije ga sputao strah i bio je zaista odličan.

U prvoj vožnji Zubčić je na stazu išao s brojem pet, ali je prije njegovog nastupa bila gotovo polusatna stanka zbog pada Amerikanca Tommyja Forda, koji je izgubio kontrolu nad skijama nekoliko vrata prije cilja, udario glavom u tvrdu podlogu i završio u zaštitnoj ogradi.

Nesretnog američkog skijaša su morali helikopterom prevesti u bolnicu, nakon što mu je više od 20 minuta pružana pomoć nadomak ciljne crte. Vijesti o njegovom zdravstvenom stanju još uvijek nisu poznate.

Filip Zubčić je bez većih pogrešaka stigao do cilja izgubivši pola sekunde u odnosu na Meillarda na završnoj strmini staze Chuenisbaergli. U tom trenutku je Filip imao treći rezultat, da bi ga potom prestigli jučerašnji pobjednik Francuz Alexis Pinturault koji je za vodećim Meillardom zaostao za 30 stotinki te Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa samo četiri stotinke boljim vremenom od hrvatskog skijaša (+0.98).

Komentari

loading...