Filip Pravdica briljirao na Trgu bana Jelačića: ‘Atmosfera je fenomenalna’

Na fotografiji: proglašenje pobjednika, Filip Pravdića. (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Pobjednici drugog izdanja Zagreb City Challengea su hrvatski skakač u dalj Filip Pravdica sa 8.09 metara i Amerikanka Tiffany Flynn koja je poletjela do 6.59 metara. Takav je bio rasplet sjajne skakačke večeri na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Skakačice i skakači izmjenjivali su se na skakalištu, jednu seriju skakale su daljašice, pa jednu daljaši. Započeli su daljaši skokovima oko 7.50 metara, a onda je William Williams skočio 7.90 i poveo. Tajay Gayle, bivši svjetski prvak i brončani sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti, u prvom pokušaju je prestupio, Marko Čeko skočio je 7.59, a Filip Pravdica 7.19 metara.

Činilo se nakon prve tri serije da će Williamsu skok iz prve serije biti dovoljan za pobjedu, a onda je počelo…

Čeko otvara četvrtu seriju s najboljim skokom sezone – 7.96 – i izbija na prvo mjesto, a onda Gayle leti na 8.09 i preuzima vodstvo. Willams je potom skočio 7.99 i najavio zanimljivu završnicu daljaša.

I onda bljesak večeri – Filip Pravdica je u petoj seriji poletio do 8.07 i izbio na prvo mjesto na opće oduševljenje zagrebačke publike. Gayle se pri svom skoku i ozlijedio, pa je propustio petu seriju.

Marko Čeko je natjecanje završio sa 7.78, Gaylea je Pravdičin skok prisilio da se vrati na zaletište, no sa 7.72 nije ulovio našeg skakača koji je zaključio natjecanje sa 7.99.

Na fotografiji: proglašenje pobjednika, Filip Pravdića.
(Foto: Damir Krajac/CROPIX)

“Atmosfera je fenomenalna”

„Atmosfera je fenomenalna, sjajan je osjećaj skakati pred domaćom publikom. Za razliku od lani kada sam poveo, sada sam držao sve u iščekivanju do kraja“, rekao je Pravdica na kraju velike večeri u kojoj je potvrdio osobni rekord od 8.09 metara.

Ivaniševiću pozlilo na terenu: Odmah ga okružili Đoković i ostatak ekipe

Kod atletičarki nije bilo toliko neizvjesnosti. Amerikanka Tiffany Flynn povela je od starta sa 6.35 u prvoj seriji, a u drugom pokušaju na tri centimetra joj se približila europska dvoranska prvakinja Jasmin Sawyers. U trećem pokušaju Flynn odlazi na 6.48, a Milica Gardašević joj se sa 6.33 priključila u trećoj seriji.

U četvrtoj seriji je Flyn sa 6.59 učvrstila prednost, Sawyers joj se u petoj seriji opet približila sa 6.50, ponovila to i posljednjoj, ali nije uspjela dostići Amerikanku koja je pobjedničku seriju zaključila na 6.34.

 


Komentari