Filip Hrgović otkrio buduće planove za sportsku karijeru, ali i novi poduzetnički pothvat kojim se počinje baviti!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolji Hrvatski boksač, Filip Hrgović, u intervjuu za Večernji list otkrio je velike planove za budućnost. Osim što planira neke promjene u svojoj sportskoj karijeri, priprema i mali zaokret prema novim poduzetničkim pothvatima.

Otkrio je i kako omu nije ispočetka bilo lako, pogotovo nakon što se razišao s trenerom Pijetrajem. Tada je obilazio kampove i trenirao po, kako kaže, svakakvim rupama.

“U takvoj situaciji ponudio mi se Karim Bouzidi i taj odnos trajao je oko godinu i pol. No shvatio sam da je Karim špreher svjetske klase, a da malo radi. A Karajica je odmah po dogovoru krenuo u akciju. Čovjek je od riječi koji je, poput Sauerlanda, uložio svoj novac u mene u vjeri da ću jednog dana uspjeti. On je konkretan čovjek s dobrim vezama u svijetu sporta i sa znanjem biznisa. Pa bio je izvršni direktor sportskog odjela televizije Pro Sieben Sat 1 što je bila možda i najjača poslovna pozicija nekog Hrvata u europskom sportu. Obiteljski je čovjek, a takav sam i sam. Uvjerio se da ne pijem, ne lumpujem, ne živim raskalašenim stilom života kojim neki sportaši žive, svidio mu se moj patrijarhalni odgoj. Željko ima germansku disciplinu i upornost što je spojio s balkanskim temperamentom i, kada s njim dogovaram posao, kao da to činim s članom svoje obitelji”, rekao je za spomenuti dnevni list.

Hrgović je u istom intervjuu otkrio i kako su s promjenom trenera stigle i nove ideje kojima se želi nastaviti razvijati u profesionalnom smislu.

“Željko i ja želimo moj klub Nokaut dići na puno višu razinu. Plan je za glavnog trenera dovesti Kubanca te zajedno s poslovnim partnerima napraviti proračun tog projekta koji će, nadam se, podržati i Grad Zagreb. Želimo mladim boksačima omogućiti ono što sada nemaju, a krajnji cilj je da se u tom klubu iskuje još jedna olimpijska medalja, bilo da je to 2024. u Parizu ili 2028. u Los Angelesu. Kondicijski trener bio bi atletski trener Igor Čordaš, a naši boksači dobili bi logistiku kakvu nigdje drugdje u regiji ne bi mogli dobiti. Štoviše, uveli bismo i premije za trenere i borce. Želimo napraviti jednu zdravu priču i nakon dobrih amaterskih rezultata, preko naših veza, te dečke gurnuti u profesionalce”, kaže.

No najveći se obrat ipak desio u njegovom interesu za modnu industriju. Naime Hrgović ej već počeo razvijati svoj modni brend HF, no cijela priča je na kratko stala jer su mu dobavljači bili iz Italije.

“Krenuo sam u to slučajno i prvo smo napravili remen, pa šešire, držač za karticu, majice, tenisice, no sve u malim količinama. No s vremenom, kako bude raslo moje ime, i to bi raslo. Imam u planu i suradnju s proizvođačem boksačke opreme Paffen Sportom, mojim sponzorom, koji želi izrađivati opremu s mojim logotipom. U izradi je web-shop, povećat ćemo asortiman, a plan je i zaposliti jednog dizajnera koji bi se bavio izradom i širenjem asortimana. To je jedna zanimljiva priča jer ne znam da netko od hrvatskih sportaša to radi, a i rijetki su u svijetu sportaši koji tome daju veliki značaj. A mene to veseli, to mi je svojevrsni hobi. Bude li supruga Marinela imala afiniteta, možda se i ona u tome nađe”, otkrio je za Večernji.

Njegova je supruga inače zaposlena u firmi koju je otvorio, a po struci je magistra ekonomije. Pomaže mu oko vođenja društvenih mreža, a velika je pomoć i u vođenju financija firme.

Komentari

loading...