FILIP HRGOVIĆ OSVOJIO EUROPSKU TITULU: ‘Moji snovi i molitve se ostvaruju’

Facebook/Filip Hrgović

Hrgović je nakon 42 godine tek drugi Hrvat koji je osvojio europsku titulu.

”Nema još vremena za opuštanje. Trebam stisnuti na Svjetskom prvenstvu, nadam se medalji. Amatersku karijeru želim zaokružiti s olimpijskom medaljom. I onda se mogu opustiti, ali na samo mjesec dana, možda”, rekao je. Nakon osvajanja europske titule u superteškoj kategoriji 23-godišnji Zagrepčanin Filip Hrgović oduševljeno se obratio svojim navijačima putem Facebooka.

Moji snovi i molitve se ostvaruju. Naslov europskog prvaka je u mojim rukama. Oj hrvatska mati, nemoj tugovati… Pjevat će večeras mala skupina Hrvata ovdje u Bugarskoj. Zapjevajte i vi kod kuće. Radujte se zbog mene”, napisao je.

Podsjetimo, u finalu Europskog prvenstva u Bugarskoj Hrgović je dominirao protiv Nijemca Florijana Schulza. Slavio je i jednoglasnom odlukom sudaca.


11138151_992066167498105_7474184089330988942_n

 

Naime, Hrgović je nakon 42 godine tek drugi Hrvat koji je osvojio europsku titulu. Prvi Hrvat koji je osvojio europski tron bio je Mate Parlov. Slavni hrvatski boksač je u dva navrata u poluteškoj kategoriji osvojio prvo mjesto u Europskom prvenstvu. Prvi put 1971. godine u Madridu i 1973. godine u Beogradu.

>>> FILIP HRGOVIĆ BORI SE ZA ZLATO! Provjerite kako je izgledala njegova polufinalna borba (VIDEO)

Komentari

loading...
-->