FIFA Ognjenu Vukojeviću debelo naplatila ispad s Domagojem Vidom

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Disciplinska komisija Svjetske nogometne federacije donijela je odluku o kažnjavanju Ognjena Vukojevića. Incident koji je izazvao s Vidom naplatit će mu 15 tisuća franaka, javljaju iz HNS-a.

“Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva.

Hrvatski nogometni savez navodi kako se Vukojević “poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa”.

FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, uključujući službenu ispriku i udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu. Osim toga, FIFA mu je izrekla i upozorenje te najavila strože sankcije ako se sličan incident ponovi.

Vukojević je u isprici naglasio kako njegove poruke nisu imale političko značenje već su bile zahvala Ukrajincima na podršci:

“U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način”, piše HNS u priopćenju.


Komentari