FENERBAHČE BJELICI NUDI UGOVOR ZA NEKOLIKO UTAKMICA? O svemu bi odlučivao rani rezultat

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dok hrvatski trener Nenad Bjelica provodi dane u svome domu u Austriji pomažući Palčićima, turski klub u Istanbulu sastavlja ugovor kojim bi ga ostavio bez teksta. Ali, ako je suditi prema onome što pišu turski mediji, riječ je o dosta neobičnom ugovoru.

Prije svega Fenerbahče je u jako lošoj financijskoj situaciji. Upravo zbog toga ne mogu si priuštiti dovođenje velikih trenerskih imena, a uskoro će se morati baciti i na prodaju najbolje igrač kako bi klub uopće opstao. Klub na sve načine pokušava uštedjeti novac, pa tako i na Nenadu Bjelici, prenose 24sata.

Fenerbahče će stoga ponuditi Bjelici ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plaće koju bi zaradio u sljedećoj sezoni. Također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub ima pravo na raskid ugovora.

Tu su još i neki bonusi pa tako ako bivši trener Dinama odvede Fener do naslova u Kupu, dobit će premiju od 200.000 eura, a za plasman u europska natjecanja 100.000 eura. Bjeličin dolazak na klupu turskog velikana bio je praktički siguran, ali pitanje je kako će hrvatski trener reagirati na ovu ponudu u kojoj je njegova sudbina samo u njegovim rukama. Prevedeno, ako pobjeđuje, profitirat će, ako bude gubio, dobit će raskid ugovora. Dosta delikatna situacija, ali ipak i najveći izazov u trenerskoj karijeri Nenada Bjelice koji bi mu mogao donijeti jako puno toga.

Fenerbahče se nakon 26 kola nalazi se tek na 7. mjestu sa 13 bodova zaostatka za prvoplasiranim Trabzonsporom.

U prvoj utakmici polufinala Kupa izgubili su 2:1 od Trabzonspora, ali još ih čeka uzvrat na njihovom stadionu.

Posljednji trener turskog diva bio je Ersun Janal, koji je dobio otkaz prije nekoliko tjedana.


Komentari