Fantastično otvaranje naših tenisača na Zagreb Openu: Poljičak, Ajduković i Serdarušić prošli u drugom kolu

Foto: ATP Zagreb Open

Pred dobro popunjenim tribinama Tenis centra Maksimir krenuo je ATP Zagreb Open.

Što se tiče hrvatskog tenisa, dobro je krenuo kako su se Mili Poljičak, Duje Ajduković, te Nino Serdarušić plasirali u drugo kolo ovog međunarodnog turnira.

Tako je splitski igrač Ajduković svladao Francuza Tristana Lamasinea (7:5, 7:6). U drugom kolu već ga dočekuje 216. igrač na ATP-ovoj ljestvici, Francuz Alexandre Muller.

Iako je jedan od najbolje plasiranih juniora svijeta, Mili Poljičak tek je u utorak ostvari svoju prvu pobjed u ATP izazovima u okršaju s kineskim tenisačom Zhinzhena
Zhanga (7:5, 7:6) čime 17-godišnji igrač očekuje talijanskog igrača Federica Gaia.

Serdarušić se u prvom kolu susreo s domaćim kolegom Dinom Prizmićem te iako je Prizmić igrao na zavidnoj razini, Serdašićevo iskustvo je presudilo pobjedom (6:4, 6:2).

Sada ga očekuje susret pobjednikom dvoboja između Čeha Vita Koprive i Bugara Dmitra Kuzmanova.

Hrvatski tenisači nastupaju i u parovima

U utorak su gledatelji Zagreb Opena mogli vidjeti i i prve mečeve parova, no hrvatski tenisači tek će sutra imati priliku izboriti se za prolazak u tim kategorijama.

Tako će Frane Ninčević u paru s turskim tenisačem Tunom Altunom igrati protiv Milija Poljička i Antonia Šančića, a Zvonimir Babić će s Bugarinom Alexander Donskijem okušati vještine protiv indijskog para Srirama Balajia i Jeevana Nedunchezhiyana.


Komentari