Fantastična Hrvatska pobijedila Srbiju 23:20!

EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Kauboji su usprkos koroni i nedostatku ključnih igrača svladali rukometnu reprezentaciju Srbije s 23:20.

Po šest golova za Hrvatsku postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, pet je dodao Tin Lučin, dok su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić s četiri gola bili najbolji kod Srbije.
U dvoboju koji je praktički odlučivao o drugom putniku u drugi krug natjecanja iz ove skupine uz sigurnu Francusku Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja. Iskusni Čupić otvorio je utakmicu iznudivši isključenje suparničkog igrača u prvom napadu, a onda je postigao i prva dva gola na dvoboju te dao ton čitavoj utakmici. Jedino vodstvo Srbije dogodilo se sredinom prvog dijela kada je bilo 6-7, ali tada se “probudio” Cindrić i s tri gola do odlaska na odmor odveo Hrvatsku do 11-9.
Izbornik Hrvoje Horvat je u drugom dijelu napravio promjenu na vratima i umjesto indisponiranog Pešića uveo Šunjića što se pokazalo punim pogotkom. Upravo je Šunjić s tri vezane obrane kod rezultata 12-11 omogućio novi bijeg na 14-11. Deset minuta prije kraja bilo je 19-15, dvije minute prije zvuka sirene i 23-18 te je Hrvatska izborila važnu pobjedu.
Za prolazak u drugi krug Hrvatska još treba u ponedjeljak od 18 sati svladati otpisanu Ukrajinu. Nakon dva kola vodi Francuska s četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova.

Komentari