Evo tko čeka Dinamo na putu do Lige prvaka! 5 klubova su potencijalni protivnici Modrih

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Oba hrvatska predstavnika u Ligi prvaka u srijedu 26. kolovoza počinju svoj europski put u ovoj sezoni. U slučaju ispadanja u 2. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka sele u kvalifikacije za Europsku ligu.

Lokomotiva će u 19 sati u Kranjčevićevoj ulici dočekati bečki Rapid, a sat vremena kasnije Dinamo Zagreb gostuje kod CFR Cluja.

Ako oba zagrebačka kluba prođu u 3. kvalifikacijsko kolo, bit će u ždrijebu 31. kolovoza i utakmicu odigrati 15. ili 16. rujna. Ako Dinamo ispadne, bit će među deset poraženih, od kojih osam ide u 3. kvalifikacijsko kolo Europske lige, a dva direktno u play-off rundu. O tome će odlučiti dodatni ždrijeb.

Lokose poraz sigurno vodi u 3. pretkolo Eurolige, za koju je ždrijeb 1. rujna, a utakmica se igra 24. rujna. U 3. pretkolu EL uključuje se i Rijeka, a u 2. pretkolu (ždrijeb 31. kolovoza, utakmica 17. rujna) Osijek i Hajduk.

Od svih klubova koji će zaigrati na “putu prvaka” u 2. pretkolu Lige prvaka, Dinamo ima drugi najbolji koeficijent, odmah iza Celtica.

U 3. pretkolu na “putu prvaka” igra se pet utakmica, a pet klubova s najvećim koeficijentom su Celtic (igraju kod kuće s Ferencvarosom), Dinamo (CFR Cluj u gostima), Ludogorec (Midtjylland kod kuće), Young Boys (KI ili Slovan Bratislava kod kuće) i Crvena zvezda (Tirana u gostima). Dakle, s prvacima Škotske, Bugarske, Švicarske i Srbije sigurno Dinamo neće igrati u 3. pretkolu.

Kad bi svi nositelji prošli 2. pretkolo, Dinamo bi u trećem igrao protiv Karabaha, Legije iz Varšave, Maccabijem iz Tel Aviva, Moldeom ili Sarajevom. Na “putu prvaka” nijedan se novi klub ne uključuje u 3. pretkolu, u njemu igra samo deset pobjednika iz drugog.

U slučaju Lokomotive situacija je malo drugačija.

Na “ligaškom putu” u 3. pretkolu igraju se ponovno samo tri utakmice kao i u 2. pretkolu. Uz tri pobjednika iz drugog kvalifikacijskog kola (Lokomotiva – Rapid Beč, AZ Alkmaar – Viktoria Plzen i PAOK – Bešiktaš), u ždrijebu će biti i Benfica, Dynamo Kijev i Gent. Uz Portugalce i Ukrajince, mogući sljedeći suparnik Lokosa, ako prođu Rapid, bio bi i Bešiktaš u slučaju pobjede protiv PAOK-a, ili Gent, bude li grčki predstavnik bolji od turskog. Lokomotivin koeficijent 4.975 ne omogućava joj da se u ždrijebu probije među nositelje, prenose sportske novosti.

POZNATO JE KOJI JE IGRAČ DINAMA ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! Nitko ne mora u samoizolaciju

DINAMO


Komentari