EVO KAKO BI DINAMO MOGAO IZGLEDATI U BEČU! Muče ih ozljede, ali prva momčad izgleda respektabilno!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo večeras od 18:45 gostuje u Beču kod Rapida. Novom pobjedom Modri bi napravili veliki korak prema drugom krugu Europske lige, ali Rapid nije momčad koja će se samo predati.

Damir Krznar i Dinamo u velikim su problemima zbog ozljeda. Već neko vrijeme nema kapetana Ademija što je veliki udarac za hrvatskog prvaka, a u Zagrebu je ostao i Duje Čop.

S druge strane, Rapid u prve dvije utakmice nije upisao niti jedan bod i svim će silama to pokušati napraviti protiv Dinama kod kuće, što je i najavio njihov trener.

Krznar složio dobru momčad

Velika stvar za Dinamo je što je Komnen Andrić protiv Rijeke pokazao da se i na njega može računati, tako da bi danas mogao dobiti priliku, ako ne u prvoj momčadi, onda barem s klupe.“Rapid je ozbiljna momčad i čeka nas teška utakmica, no o tome pričamo cijeli tjedan. Jedno je rezultat, drugo izvedba. Rapid je dobro igrao protiv Genka i West Hama, ali nisu uzeli ni bod. Oni su respektabilna momčad i moramo se nadmetati svih 90 minuta”, rekao je Krznar u najavi susreta.

Iako su mnogi mislili kako će Dinamo u Beču krenuti s trojicom u obrani (3-5-2), Krznar bi mogao iznenaditi s Dinamom kakav smo gledali u drugom poluvremenu utakmice protiv Genka. Dakle, mjesto špice zauzeo bi Petković, Ivanušec bi bio play-maker i desetka, dok bi Oršić i Menalo pokrivali krilne pozicije.

S čim se raspolaže – u Beč

Veznu liniju trebali bi pokrivati Franjić i Mišić, dok bi onda na lijevom boku počeo Leovac. Stoperi su Theophile-Catherine i Lauritsen, dok na bi na desnom boku trebao krenuti Ristovski. Naravno, na vratima je standardan Livaković.

Krznar je istaknuo kako je Rapid momčad koja se sjajno brani, pa bi možda na ovaj način mogao dobiti dubinu. Petković je sposoban hrvati se s obrambenim igračima, uzimati skokove i biti svojevrsni ‘sidraš’.

Evo kako bi Dinamo mogao izgledati protiv Rapida (4-2-3-1):

Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile, Leovac – Franjić, Mišić – Menalo, Ivanušec, Oršić – Petković


Komentari