Europsko zlato ide u zagrebačku Dubravu: Sandra ponovno prvakinja

Foto: CROPIX

Najbolja hrvatska atletičarka Zagrepčanka Sandra, od prosinca prošle godine Elkasević, ponovno je europska prvakinja.

Na Europskom prvenstvu koje se održava u Rimu osvojila je zlatnu medalju. Penjanje na najviše postolje osigurala je već u prvoj seriji, kada je disk bacila na 67,04 metara.

Tako će nakon Barcelone, Helsinkija, Züricha, Amsterdama, Berlina i Münchena, zlato s Europskog prvenstva sedmi put u zagrebačku Dubravu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Velika Sandra

Sandra je  hrvatska rekorderka u bacanju diska i bivša državna rekorderka u bacanju kugle, dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska, te šesterostruka europska prvakinja u bacanju diska.

Sa šest uzastopnih osvojenih naslova Dijamantne lige postala je najuspješnija atletičarka toga atletskoga natjecanja. Prvi je hrvatski natjecatelj u bacanju diska koji je disk bacio preko 70 metara (2014. godine; to je bio prvi hitac u ženskom disku preko 70 m od 1999.), a njezin najbolji rezultat je 71,41 metara iz 2017. godine.

Osvojivši peto europsko zlato 2018. godine, Sandra je postala prva atletičarka u povijesti koja je osvojila peterostruki naslov prvakinje Europe u nekoj pojedinačnoj atletskoj disciplini i tako ušla u povijest kao najuspješnija europska atletičarka svih vremena u svojoj disciplini.


Udala se Sandra Perković: U bajkovitoj vjenčanici sve je ostavila bez daha

Sandra Perković je u prosincu 2023. izgovorila sudbonosno ‘da’, svojem dugogodišnjem partneru i treneru, Edisu Elkaseviću.

Sandra i Edis na vjenčanje su pozvali samo obitelj i uži krug prijatelja, a  vjenčali su se na Silvestrovo.

Nakon ceremonije, svoju ljubav proslavili su s uzvanicima u zagrebačkoj Laubi.


Komentari