Europski velikani bore se za njega, a on je najavio odlazak iz Dinama

Instagram

S Dinamom je protekle sezone harao Europom. Stigli su Modri do novog naslova državnog prvaka, ali i nakon pola stoljeća – do osmine finala Europske lige. Na Maksimiru se uspjelo “prezimiti” u Europi, a jedan od najzaslužnijih u orkestru Nenada Bjelice za takav uspjeh bio je 20-godišnji Dani Olmo.

On je sa svojom španjolskom reprezentacijom do 21 godine postao prvak Europe, nakon čega se zaputio na odmor. Iako i dalje stoji konstatacija da bi se trebao priključiti Dinamu na nekoj od faza priprema za sljedeću sezonu, Olmo je u razgovoru za španjolski list Mundo Deportivo otkrio da će ovog ljeta napustiti klub.

Razgovor je počeo povratkom u prošlost, u vrijeme kada je kao 16-godišnjak iz Barcelonine škole nogometa dolazio u Dinamo.

“Odluka o odlasku iz Barcelone u Dinamo je bila teška, ali u tom je trenutku bila najbolja za mene. Sada ubirem plodove te odluke i presretan sam što sam igrao u Hrvatskoj. Mislim da je sada vrijeme za korak prema naprijed, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Ljeto je dugo”, rekao je Olmo pa otkrio koju momčad voli uzeti na PlayStationu.

“Kada ne igram nogomet, volim zaigrati padel, a uživam i u videoigricama. Na FIFA-i najčešće igram s Dinamom, ali mijenjam momčadi često.”

Potom se malo vratio u prošlost.

“Barcelona je bila moj dom šest godina. Zašto se ne bih vratio? Vidjet ćemo. Ja nisam zatvorio vrata svom povratku, ni Barceloni ni bilo kojem drugom klubu. Španjolska mi nedostaje, bilo bi lijepo ponovno igrati kod kuće. La Liga je zbog toga posebnija za mene, ali i ostale lige Petice su privlačne. Pričamo o najboljim ligama svijeta, privlače me i Njemačka, Engleska i Italija.”

Olmu se zapravo nudi širok spektar klubova. Najzainteresiraniji za njega su Bayer Leverkusen i AC Milan, ali u zadnje vrijeme se piše i o interesu engleskih klubova… Chelsea, Liverpool, Arsenal, Borussia Dortmund, Bayern, Inter i PSG… Svi se oni povezuju, barem na neki način, s dolaskom mladog Katalonca.

“Imao sam spektakularnu godinu, a naslov sa Španjolskom je bio samo šlag na tortu. Radio sam naporno da zaslužim izbornikov potez. Nakon što me je izbornik Luis de la Fuente krajem 2018. godine prvi put pozvao u reprezentaciju, trudio sam se na svakom treningu i u svakoj utakmici opravdati povjerenje. Znao sam da će prilika doći. Bio sam spreman i kada sam ušao u igru, mogao sam dati sve od sebe”, govori pa dodaje:

“Hrvatska je moj drugi dom, ali otkako sam bio dijete sanjao sam da zaigram u dresu španjolske reprezentacije. Nadam se da ću zaigrati na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, to je najveće postignuće za svakog igrača. Bilo bi to ostvarenje sna.”

Komentari