DRUGI PUT U HRVATSKOJ: Europski tjedan sporta vraća se u Zagreb!

Pixabay

Glavna tema kampanje i dalje je #BeActive te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna.

Drugo izdanje Europskog tjedna sporta u Zagrebu počinje u subotu 10. rujna od 12:00 sati na zagrebačkom trgu Dr. Franje Tuđmana gdje će se građani moći upoznati s brojnim sportskim klubovima i sportovima. Svi posjetitelji tog će dana imati priliku isprobati brojne treninge poput pilatesa, yoge i drugih, a u 16:00 sati održat će se središnji trening projekta Aktivna Hrvatska.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2016. održat će se po drugi put. Nastavljajući se na uspjeh prvog Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje i dalje je #BeActive te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Slično kao prethodne godine, osmišljen je kao zaista europski događaj s aktivnostima diljem Europe. Zemlje sudionice moći će organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini tijekom određenog nacionalnog Tjedna sporta, u razdoblju između 10. rujna i 2. listopada 2016.
Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2016. održat će se u Košicama, u Slovačkoj 10. rujna, a vodeći događaj u Bruxellesu 15. rujna. Kod nas će se Tjedan obilježiti od 10. do 17. rujna 2016. godine.

Komentari