ENGLESKI VELIKAN STIŽE PO BREKALA: Poslali jednog od najvećih skauta koji će ga pratiti u stopu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Enlgeski velikan bi, kako se čini, mogao biti prvi klub koji će poslati konkretnu ponudu.

Samo jedno je sigurno, Dinamo će jako teško zadržati mladog talenta Josipa Brekala. Do ljetnog prijelaznog roka ostalo je još nešto više od dva mjeseca, a svakim danom sve više klubova uključuje se u utrku za Brekala. Nedavno su talijanski mediji pokrenuli priču kako na ljeto Inter ima namjeru doći po igrača, ali za sada se čini kako je prvi i najveći korak poduzeo Arsenal.

Naime, kako piše Mirror, Arsene Wenger je poslao jednog od najboljih skauta kluba, Gillesa Grimandija, u misiju praćenja Brekala. To može značiti samo jednu stvar, a to je da će Arsenal vjerojatno biti prvi klub koji će poslati i službenu ponudu za talentiranog krilnog igrača Dinama. Grimandi ima misiju u stopu pratiti Brekala i Wengeru slati detaljne izvještaje.

Podsjetimo, Brekalo ima s Dinamom važeći ugovor do 2017. godine, no, kako ga traži poveći broj europskih velikana poput, Bayerna, Intera, Dortmunda, teško je za očekivati da će Brekalo potpisati novi ugovor i ostati u Dinamu. Ipak, Arsenal bi mu mogao biti i najbolja opcija jer se kod Wengera ne čeka dugo za start u prvoj momčadi, a valja se prisjetiti i činjenice da strateg Arsenala ima “fetiš” na mlade igrače koje odmah gura u vatru.

Što se tiče cijene, ona Wengeru, iako je škrt, ne bi trebala biti problem. Brekalo, prema Transfermarktu, vrijedi tek milijun eura, ali vjerojatno neće pristati prodati ga ispod minimalno pet ili šest, a naravno dolazi u obzir i Mamićeva strategija prodaje iznad deset milijuna. No, to je još uvijek prihvatljivo s obzirom na to da današnji transferi kvalitetnih mladih igrača premašuju cifre od 40, 50 milijuna eura.

>>> BREKALO NA METI TALIJANSKOG VELIKANA: Stiže kao zamjena za jednog od najubojitijih krila Serie A


Komentari