Emotivni govor Zlatka Dalića nakon utakmice: ‘Mi igramo za naše branitelje i ljude koji preživljavaju’

foto: Ivan Klindić

Hrvatska je svladala Nigeriju s 2:0 na otvaranju Svjetskog prvenstva i zasjela na prvo mjesto skupine ispred Argentine, Islanda i dakako Nigerije. Jedan od najzaslužnijih za ovako dobar početak natjecanja svakako je izbornik Zlatko Dalić.

“Čestitam igračima na pobjedi i disciplini u igri. Igrali smo za naše ljude u Hrvatskoj koji se muče i preživljavaju, igrali smo za naše branitelje. Hvala našim navijačima koji su došli ovdje. Mi ćemo i dalje ćemo s ponosom igrati za Hrvatsku”, rekao je izbornik netom nakon utakmice.

“Što se utakmice tiče, bilo je dobro. Malo ćemo proslaviti i okrenuti se Argentini. Dalek je put do prolaska skupine, ovo je samo mali korak. Teška utakmica. Dečki su odradili dobar posao u fazi obrane. Postigli smo dva gola iz prekida. Bilo je teško, Nigerija ima dobre individualce. Mi smo bili na razini, puno smo trčali i na kraju zasluženo pobijedili”, veli Dalić.

Prvu je izmjenu napravio nakon sat vremena igre i to je bilo perfektno jer je momčad taman počela gubiti ritam u sredini terena. Dalić je tada uveo Brozovića, neumornog radnika koji je vratio tempo momčadi.

“Brozović nam je donio mirnoću, zatvarali smo utakmicu tako što mo branili loptu. Poklonik sam zadnjih veznih koji čuva poziciju, ali s Modrićem i Rakitićem u sredini sam tražio i dobio protok lopte. Nedostajao je dubinski pass, Krama je čekao, ali nije dobio pravu loptu. Nedostajalo mi je prodornosti Rebića i Perišića, ali oni su radili puno u fazi obrane. Bilo bi teško da se moramo vaditi na Argentini”, kazao je Dalić.

Izbornika je oduševio stoperski par Vida – Lovren. “Ćorluku sam izostavio jer sam u Vidi i Lovrenu tražio brzinu. Izašli smo visoko, a oni su reagirali odlično. Ništa nije prošlo pored njih”, veli Dalić.

Argentina je kiksala protiv Islanda, Hrvatska drži čelo skupine. “Bilo bi jako teško da smo se morali vaditi na Argentini. Znam da možemo i bolje, nema kalkulacija idemo pobijediti i njih. Navijao sam da odigraju 1:1 s Islandom i odigrali su”, rekao je Dalić.


Komentari