Emotivne izjave junaka Subašića i Rakitića nakon triler-utakmice, Dalić pao u zagrljaj Modriću i zaplakao

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija srušila je Dansku i prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Danska je pala na penale u osmini finala nakon prave triler-utakmice i nakon 120 minuta Subašić i Rakitić donijeli su slavlje svom narodu.

Moglo je sve biti gotoo u 116. minuti kada je Modrić pucao penal za pobjedu, ali Schmeichel je obranio i moralo je ići na raspucavanje. Subašić je skinuo tri penala, a Rakitić je zabio hladnokrvno za 3:2.

Naš je golman nakon utakmice bio presretan, ali vidno umoran.

“Što reći. Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija, a ovaj put je bila na našoj strani. Drago mi je da sam pridonio svojoj reprezentaciji i svome narodu”, rekao je Suba koji je utakmicu odigrao s pokojnim Čustićem na majici pod dresom.

Rakitić je također govorio pred kamerama HRT-a.

“Nevjerojatno. Dragi Bog nam je vratio. Subašić je imao toliko snage obraniti tri penala. Ova generacija je to zaslužila. Bilo je jako teško, ostalo nam je malo snage u drugom poluvremenu. Još jedna luda noć za sve nas”, rekao je Ivan.

Vrsaljko je potom dao izjavu.

“Znali smo da će biti takva utakmica, hvala Bogu, vratili smo se na vrijeme i možemo biti presretni. Zaslužili smo ovu pobjedu. Ne mogu opisati riječima kako se sada osjećam”, rekao je Šime Vrsaljko.

“Kad je Luka promašio penal, svi smo osjetili prazninu u tom trenutku, ali kad smo čuli posljednji zvižduk, svi smo stali i zagrlili se. Vjerovali smo da Danijel može obraniti, kao što je i napravio. Ovo je za nas ogromna pobjeda. Sljedeća utakmica neće biti kao ova. Danci su jedna od tvrđih ekipa. Idemo se pripremiti. Teško nas tko može sada zaustaviti”, naglasio je Vrsaljko.

Zlatko Dalić vrlo je emotivno proživio ovu pobjedu i povijesni uspjeh te je uplakan otrčao do kapetana Luke Modrića i zagrlio ga kao nitko dosad.


Komentari