EINTRACHT FRANKFURT SLAVIO U VELIKOM FINALU Bivši Dinamovac Kristijan Jakić postao 10. hrvatski igrač koji je osvojio Europsku ligu

Rangers - Eintracht (Foto: Guliver)

Eintracht je pobjednik ovogodišnje Europa lige! U velikom finalu koje se odigralo u središtu Andaluzije, Sevilli, momčad iz Frankfurta slavila je protiv Glasgow Rangersa boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Borna Barišić je bio u startnoj jedanaestorici Rangersa, dok je bivši Dinamovac Kristijan Jakić ušao s klupe u drugom poluvremenu.

U prvih 45 minuta nismo vidjeli previše šansi. Za Škote je priprijetio Nigerijac Aribo koji je imao sjajan pokušaj iz daljine, dok su Nijemci bili najopasniji preko Srbina Filipa Kostića.

Sjajni Nigerijac je bio precizniji u 57. minuti, nakon što je iskoristio grešku Eintrachtovog braniča Tute, sjurivši se prema vratima Trappa, i lagano poentiravši za vodstvo. Nijemci su izjednačili 13 minuta kasnije. Kostić je ubacio s lijeve strane, a Kolumbijac Rafael Borre se sjajno ubacio, zakucavši loptu u mrežu iz blizine za 1:1. Golova do kraja regularnog vremena nije bilo, pa se otišlo u produžetke.

Najveću šansu u ‘extra-timeu’ imao je Ryan Kent, koji je s pet metara pucao ravno u Trappa. Nakon što ni dodatnih 30 minuta nije rezultiralo pogotkom, prišlo se izvođenju penala, gdje su uspješniji bili Nijemci. Tragičar Rangersa bio je Aaron Ramsey, koji je bio jedini neprecizan u penal-lutriji.


Komentari