DVIJE STRANE ZAGREB MARATONA: Prekrasna sportska priča izaziva ružne reakcije (FOTO)

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački maraton održava se jedanput godišnje.

Tko god je u nedjelju ujutro, 9. listopada, išao na posao ili nekom drugom obavezom u grad, suočio se s ogromnom prometnom blokadom zbog održavanja Zagreb maratona. U gradu je vladao potpuni kaos, građani su bili nervozni, a komentari upućeni na račun maratona nimalo lijepi. Uvrede su prštale na sve strane, a ispaštali su i vozači tramvaja na koje su građani imali potrebu istresti svoje nezadovoljstvo.

S druge strane, među maratoncima, vladalo je odlično raspoloženje. Dobre vibracije i široki osmijesi bivali su upućeni i najvećim mrgudima. Na prepunom Trgu bana Jelačića maratonci su započeli svoju utrku, a njihovoj pozitivi nisu zasmetali ni gusti oblaci.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Šaroliko društvo očitalo je lekciju čangrizavima, ne obazirući se na negativne komentare. I dok je većini nas hladno, ova ekipa je našla način da se zagrije. Tjelesna aktivnost u kombinaciji s dobrim raspoloženjem podigla je današnje niske temperature.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Prije utrke potrebno je zagrijati i mišiće, a ni u ovom slučaju dobra zabava nije nedostajala. Kondicija i zdrav život ne poznaju godine, prezentiralo je ovo društvo okupivši raznolike generacije. Ova prekrasna sportska priča na ulicama Zagreba, odvija se već dva desetljeća te okuplja sportaše i van granica Hrvatske.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Sve u svemu, jedno pozitivno događanje s dugom tradicijom. No, tamna strana ovog sportskog spektakla svakako su ružne reakcije dijela građana. Ako uzmemo u obzir da se maraton održava jednom godišnje i to neradnim danom za veliki broj građana, nije jasno čemu silno nezadovoljstvo i potreba za prigovaranjem? Promet u gradu često se blokira i zbog manje bitnih razloga, stoga otrovne strelice uputite na adrese odgovornih.

Što se maratona tiče, jedan dan se može istrpjeti, a šetnja po svježem zraku svakome će dobro doći. Možda i sretnete ove, hvale vrijedne maratonce, a njihova pozitiva  vam rastjera “nezadovoljne oblake”.

Da ne bi bilo zabune, i mi smo jutros išli na posao.

>>>MARATON PARALIZIRA ZAGREB: Tramvajski prijevoz je obustavljen, a ove ulice zatvorene (FOTO)

>>>ON TRČI ZAGREBAČKI MARATON: Danijelu Faku trčanje je više od sporta


Komentari