DRASTIČNA KAZNA ZBOG HULIGANSKOG INCIDENTA! Zbog brutalnog napada na Srbe i vatrogasca, zabranjen Torcida Kup!

Foto: Damir Krajac / CROPIX / Facebook / Screenshot 24sata

Policija je u nedjelju uhitila dvije osobe u dobi od 22 i 19 godina, zbog sumnje da su u jutarnjim satima u Supetru na Braču sudjelovali u napadu na skupinu od pet mlađih osoba koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Kako se navodi u policijskom izvješću, u nedjelju oko četiri sata zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba, 26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka te jednog 22-godišnjaka, koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Ubrzo nakon toga u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu te ozlijedio 26-godišnjaka. S obzirom na to da je taj 22-godišnjak bio u alkoholiziranom stanju smješten je u posebnu prostoriju na triježnjenje. U nedjelju oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u tom događaju. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Osim kaznene prijave, protiv njega kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju diskriminacije. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti. Istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja, zaključuje se u priopćenju policije.

Napali i vatrogasca

Doznaje i kako je od petero napadnutih dvoje bilo srpske nacionalnosti, a ostali su Hrvati. Napadači su navodno vikali “Tko je od vas Srbin”, a kako odogovora nije bilo, počelo je udaranje i cipelarenje.

Među napadnutima je bio i jedan supetarski vatrogasac koji je pokušao pomoći napadnutim sezoncima. “Mi, vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar najoštrije osuđujemo fizički napad na našeg člana Tomu Domančića koji se u Supetru dogodio u nedjelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup. Poštujući vatrogasna, kršćanska i ljudska načela humanosti, zaštite i pomoći slabijima Tomo se suprotstavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku Varaždina i na koncu završio u splitskom KBC-u s višestrukom frakturom nosne kosti”, poručili su između ostalog iz DVD-a Supetar.

Ukida se Torcida Kup

Nakon napada na sezonske radnike oglasila se i gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, koja je osudila napad i objavila kako će ukinuti financiranje Torcida Kupa, kao i njegovo održavanje u gradu.

Gradonačelnica se odlučila na ovako drastičan potez nakon što se počelo govoriti da su baš pripadnici Torcide bili ti koji su napali sezonske radnike.

Reakciju gradonačelnice prenosimo u cijelosti:

“Ispred Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu.

Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Također, Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti”.


Komentari