Dramtičan kraj utakmice: Hrvatska izgubila od Rusije, odluka suca presudila

Photo: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti doživjeli su dramatičan poraz na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Izgubili su od Rusa na četvrtoj utakmici na natjecanju u Rotterdamu, čime je prekinut stopostotni niz izabranika Ivice Tucka na turniru.

Konačan rezultat bio je 14:13.

Rusija je slovila za najzahtjevnijeg hrvatskog suparnika u skupini B u prvom dijelu turnira, a to se i ostvarilo. Početak je bio pravi, Hrvatska je brzo došla do vodstva, no Rusi su se nakon toga držali dobro, vraćajući se u igru i nakon što je Hrvatska nekoliko puta odlazila do četiri gola prednosti.

Na koncu, Rusi su u završnici utakmice okrenuli na 14:13, Hrvatska je 20-ak sekundi do kraja mogla do izjednačenja, no nakon što je Andro Bušlje zabio za 14:14 suci nisu priznali taj gol, što je izazvalo nezadovoljstvo na hrvatskoj klupi.

Ipak, sudačka odluka koju nije bilo lako objasniti nije se mijenjala, a nakon toga Rusi su mirno zadržali loptu do kraja.

Hrvatski vaterpolisti su ovim porazom pali na drugo mjesto u skupini uoči četvrtfinala, a u posljednjem kolu u grupi će u četvrtak s početkom u 20:30 sati igrati protiv Njemačke. Očekuje se pobjeda s obzirom na to da su Nijemci oslabljeni, imaju četiri poraza u dosadašnje četiri utakmice i neće doći do četvrtfinala.

Hrvatska svoju ulaznicu za četvrtfinale već ima. Nastup među posljednjih osam na turniru na rasporedu je u petak.


Komentari