DRAMA U RIJU! Sandra nas je držala na ledu do posljednjeg trena

Twitter

Sandra nam je jučer priredila pravu dramu. 

Najbolja svjetska diskašica i aktualna olimpijska pobjednica Sandra Perković nastupit će u finalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je kroz kvalifikacije osigurala mjesto u završnici. Ali, uz puno muke.

Norma za ulazak u finale iznosila je 62 metra, a Perković je tu granicu prebacila tek u trećem, posljednjem pokušaju. Disk je, nakon dva neispravna hica, u trećem bacanju doletio na 64,81 metara.

U prvom je pokušaju Perković pogodila mrežu, uslijedilo je pola sata pauze zbog jakog pljuska koji se spustio na atletsko borilište na kojem su uvjeti ionako već bili teški. Kiša u kombinaciji s hladnoćom nije pomagala, a kad se vratila na borilište Sandra je u drugom pokušaju bacila disk izvan segmenta. Treći je bio vrijedan finala.

Valja spomenuti i da je najveća konkurentica hrvatske atletičarke, Kubanka Denia Caballero također u posljednjoj seriji uspjela uhvatiti finale. Bacila je disk na 62,94 metra.

Finale je na rasporedu u utorak u 16:20 po hrvatskom vremenu, a Sandra u Rio de Janeiru brani zlato iz Londona. Do sada je samo jedna žena u povijesti uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.


Komentari