Drama na Wimbledonu: ipak izboreno treće kolo

Foto: CHRISTOPHE SIMON/AFP

Na terene poznatog Wimbledona izašli su Petra Martić i Ivo Karlović. Petra je nakon preokreta uspjela doći do pobjede te plasirati se u treće kolo, dok Ivo Karlović nakon velike borbe nije uspio ponoviti isti uspjeh.

Martić je pobijedila ruskinju Anastaziju Potapovu sa 3:6, 6:3, 6:4. Prvi set je poprilično uvjerljivo otišao na stranu Ruskinje, a tada se popravlja igra naše tenisačice koja mirno privodi drugi set kraju. Treći set je presudilo iskustvo Martić te osvajanjem trećeg seta osigurava treće kolo Wimbledona. Tamo ju čeka Amerikanka Danielle Collins.

Ivo Karlović nije uspio u svome meću. Bolji od njega nakon velike borbe bio je talijanski tenisač Thomas Fabbiano sa 3-6, 7-6, 3-6, 7-6, 4-6. Dvoboj je trajao tri sata i 11 minuta. Talijan je osvojio prvi set da bi Karlović uzvratio u drugom nakon trinaeste igre. Tada ponovno Fabbiano osvaja set, a u četvrtome se dogodila ista situacija kao u drugom, Karlović osvaja te se glavna borba prenjela u peti set gdje se spretniji pokazao Talijan.

Ovo je bio 15. Karlovićev nastup na Wimbledonu, a najdalje je stigao do četvrtfinala.


Komentari