DRAMA KOJOJ SE NIJE NAZIRAO KRAJ: Kauboji ostavili srce na terenu, ali s Francuzima se nećemo sresti

Rukomet - France 2017

Pešić i Mamić naši su junaci.

U polufinalnoj utakmici Kauboji su se u Parizu susreli s Norvežanima. Iako je početak bio obečavajuć za nas od Norvežana smo izgubili 28:25. 

Prvi zabijeni gol bio je naš, Musa je hvatao odbijene lopte, a Stivi je branio, ali to nije bio dovoljno. Obrana je bila naš oslonac u ovoj utakmici, kako u prvom, tako i u drugom djelu. Norveška je prvih osam minuta bila bez gola, činilo se da su oni ovog puta upali u crnu rupu, nažalost nisu u njoj i ostali.

Do 17. minute Kauboji su bili u prednosti, a onda je ona nestala. Norvežani su izjednačili i poveli u istoj minuti, jednom kada su pronašli svoj ritam teško ih je bilo zaustaviti.

Suparnici su ipak u ovoj utakmici pokazali više, ali radilo se o nijansama.  Naši dečki griješili su i gubili loptu zbog sitnica, a oni su to iskorištavali, dok smo mi propuštali zabijati kada samo imali igrača više. U jednom trenu ispali smo iz ritma, a agresivnost s početka utakmice isčeznula je.

Prvo poluvrijeme završili smo s dva gola zaostatka.

Početkom drugog poluvremena probudio se ponovo Mamić, a na golu je Pešić i ovaj dvojac i spasio nas je od još veće razlike na kraju utakmice. Duvnjak koji je na početku letio više nego na ijednoj tekmi dosada, bio je istrošen, a ekipa se oslanjala na tandem Pešić – Mamić.

Norvežani su počeli nizati serije, mi smo se vraćali, ali činjenica je da su oni gotovo svaku našu grešku kažnjavali. Ako ste misli da su posljednje dvije minute protiv Španjolske bile napete, posljednje sekunde ovog dvoboja izazivale su hiperventiliranje.

U posljednjoj sekundi suđen je sedmerac za nas, na poziciji je bio Horvat i promašio. Igralo se prvih pet minuta  produžetaka, dominirali smo, a onda su Norvežani ponovo izjednačili. Sljedećih pet minuta bilo je na njihovoj strani, čemu svjedoči i konačan rezultat od tri razlike na norveškoj strani.

Iza njih je jako teška utakmica, ostavili su srca na terenu, a suze nakon poraza kapetan nije mogao sakriti. U subotu igramo za broncu sa Slovencima koji imaju dan više odmora od nas, ali ne sumnjamo da će Kauboji i za njih pronaći one zadnje atome snage koji će u Lijepu našu donijeti broncu.


Komentari