DRAMA DO SAMOG KRAJA! Kauboji u posljednjim minutama utakmice došli do važne pobjede i četvrtfinala

FOTO: HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je pobjedu protiv Njemačke 25:24 u drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva kojom je zahvaljujući raspletu ostalih susreta danas osigurala polufinale. Svoje deveto u povijesti. A to ima samo još Španjolska.

U paklu bečke Stadthalle Hrvatska nije odigrala savršenu utakmicu, ali je ostvarila i petu pobjedu zaredom u Austriji. Poveli smo 2:1, i onda uz dvije tehničke pogreške i jedan promašaj pomogli Njemačkoj da ode na 2:4. Ali početna nervoza brzo je nestala. Proradila je obrana 5–1, Nijemci su počeli pucati s deset i više metara i promašivati. U desetoj minuti bili smo izjednačeni 4:4.

Marin Šego nas je držao na životu u trenucima kada je Njemačka povela 4:5, a Hrvatska promašila dva sedmerca i još jedan napad. Teško smo pronalazili načina da probijemo čvrstu i vrlo agresivnu njemačku obranu. Posebno stoga jer su nas navlačili u sredinu. A tu je bedem bio najjači – Pekler, Wiencek, Hafner. Dok smo mi tražili rješenja Njemačka se odlijepila na 5:8 u 18-oj minuti susreta. Lino Červar morao je pozvati minutu predaha. Napokon su se naši igrači smirili i počeli odigravati dobro poznate kombinacije. Došli smo na 8:9. Njemačka je odgovorila gotovo brutalnim  prekršajima, pa su u prvih 20 minuta zaradili čak pet isključenja.

Hrvatska nije imala ni jedno. Ali nije nam to previše pomoglo. Njemačka je pomalo neprimjetno otišla na 8:11 u 25-oj minuti, pa onda i na velikih pet razlike u 27-oj (8:13). Šest minuta Hrvatska je bila bez pogotka. Zabili su nakon toga naši tri za redom pa se lakše disalo. Ali postigla je i Njemačka pogodak sa sedam metara dvije sekunde prije kraja i odnijela u svlačionicu lijepih 11:14. Uz 55 posto realizacije i tri neiskorištena sedmerca (ukupno do tog trenutka devet na prvenstvu), dobro smo i prošli. Njemačka je bila na fantastičnih 74 posto.

S nestrpljenjem smo čekali nastavak. Zabili prvi pogodak, pa krenuli s igrom sedam na šest. Nijemci su imali rješenje i za to. I nakon samo četiri minute igre otišli na pet razlike (11:16). Razbanili smo Andreasa Wolffa i to je bio novi problem. A Luka Cindrić je šepajući otišao na klupu. Sredinom drugoga dijela napokon smo počeli igrati rukomet. Serijom 5:2 došli smo na samo dva pogotka zaostatka. Njemačka je u tim trenucima prihvatila igru pogodak za pogodak i trošila vrijeme. Ušao je i Matej Ašanin na vrata, svoj prvi pogodak zabio je Ilija Brozović.

FOTO: HRS

Dizali smo se polako. U 47-oj došli smo na samo pogodak zaostatka (20:21). Da bi minutu poslije imali izjednačenje 22:22. Nakon toga nismo iskoristili čak četiri napada za vodstvo, jer ih je sve obranio njemački vratar. Vratio se u igru Luka Cindrić. Pet minuta nitko nije postigao mogao zabiti. Njemačka je opet imala minimalnu prednost. Vrijeme je odmicalo. Tri minute prije kraja Domagoj Duvnjak krade loptu i u kontri nam donosi novo izjednačenje, 24:24. I opet imamo napad za vodstvo. Devedeset sekundi prije isteka vremena s igračem više (isključen Hendrik Pekeler koji je praktički nokautirao Luku Stepančića), zabija Igor Karačić za 25:24.

Njemačka ipak ima dosta vremena za izjednačenje. Ali onda se 13 sekundi prije kraja ukazao Marin Šego, skinuo zicer Janiku Kolbacheru, a drugi pokušaj su blokirali naši igrači i Hrvatska je u polufinalu. Svom devetom u povijesti europskih prvenstva.

Sa sedam pogodaka junak i najbolji igrač susreta bio je Igor Karačić. Kod Njemačke četiri igrača po četiri pogotka.

 


Komentari