DOZNAJEMO ZA NAPETOST U REPREZENTACIJI: Bijesni Vatreni napali Šukera uoči Mađarske, jesu li zato poraženi?

FOTO: Ivan Klindić

Teška partija i poraz hrvatske reprezentacije posebna je priča, još ćemo vidjeti hoće li biti s dalekosežnim posljedicama, no dan prije što se događalo u i unaokolo reprezentacije već ima dalekosežne posljedice i samo su nastavak događaja kojima se svjedočilo na svjetskoj smotri.

Dakle, riječ je, naime, raspodjeli ulaznica za reprezentativce, cirkusa oko toga već je bilo u Rusiji i očito je nastavljen. Jednostavan je uzrok i objašnjenje, nogometaši nisu bili zadovoljni koliko su ulaznica dobili. I ovako je na budimpeštanskom stadionu bilo samo 1500 mjesta za hrvatske navijače i igrači su otvoreno poručili, s ljutnjom, predsjedniku Davoru Šukeru da nisu zadovoljni svojim tretmanom u tom poslu, razdiobi ulaznica,

Iz izvora bliskog HNS-u doznajemo kako su mu otvoreno spominjali da su sve ulaznice otišle tvrtkama i agencijama, a njima jedva onaj minimalni dio. Svjedoci tvrde da je silno ljuti bio Ivan Rakitić, no ni ostali nisu zaostajali. Budimpešta je relativno blizu Hrvatske i masu poznanika, prijatelj i članova obitelji od igrača računali su na “sigurne ulaznice”.

Poanta ljutnje igrača bila je u činjenici da su članovi Izvršnog odbora Saveza, koji služe kao glasački stroj, u povoljnijem tretmanu dobijanja ulaznica nego sam akteri, jeli, nogometaši. Možda i u tim detaljim valja tražiti uzroke nervoze naših nogometaša na terenu, a ne ljute se sami igrači, već i brojni navijači koji desetljećim idu baš na svaku utakmicu reprezentacije a nisu uopće imali prigodu doći do ulaznica.

Nešto očito ne štima kod tog posla, a padati na sitnicama obilježje je autodestrukcije. Nije ni predsjedniku Saveza zadovoljiti sve zainteresirane strane kad su u pitanju ulaznice jer ih je zaista bilo malo kod golemog zanimanja.

No, ako netko mora biti zadovoljan onda su to napose igrači. Da se razumijemo, ovo što se događa nije od jučer, navlas isto je bilo još i na svjetskoj smotri u Francuskoj 1998. pa čak i dvije godine ranije na europskoj smotri u Engleskoj.


Komentari