DOSAD NEISPRIČANA PRIČA: Jedna od najvećih hrvatskih atletičarki otvorila dušu, evo kako se obratila Bogu!

Facebook

Nije Blanka Vlašić rekla svoju posljednju riječ u sportskom smislu. Karijera joj i dalje traje, za brončanu s Olimpijskih igara u Riju tek počinje sezona na otvorenom. Traju pripreme, ponajviše za Svjetsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Dohi.

Uz Sandru Perkovič koja u novije vrijeme dominira bacanjem diska, Blanka je zasigurno najveća hrvatska atletičarka. Njen je niz medalja i velikih dosega uistinu fascinantan, a pamti se i skok od 208 centimetara. Na kraju kolovoza proći će točno cijelo desetljeće od te izvedbe na zagrebačkom mitingu 2009.

Dvije olimpijske medalje, dva svjetska zlata, jedno europsko… Sve je to, ali i još mnogo više Blanka Vlašić. Osoba koju sve više ljudi prepoznaje i po njenom religioznom elementu. U razgovoru za Večernji list otkrila je kako se zbližila s Bogom.

“Brat mi je pričao o svom obraćenju i o Bogu. Krenuli smo prema autima i tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa dogodilo se moje obraćenje. To je bio dar. Izljev Duha Svetoga koji je promijenio cijeli moj život. I mene cijelu iz korijena. Prisjetila sam se u tom trenutku Boga, svog Spasitelja. Bog mi se smilovao. Ubrzo sam isplakala svoj prijašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovjedila se i pričestila. I to je bila moja prva misa nakon toliko godina”, rekla je Blanka i pritom spomenula njenog brata, hrvatskog reprezentativca Nikolu.

Otkrila je i kako će provesti uskrsni vikend.

“Uskrs je najveći kršćanski blagdan koji iščekujem s dubokim poštovanjem i sviješću što je Isus napravio za nas grešnike. Na Veliki petak prisustvovala sam nizu obreda – Danas ću cijeli dan biti na molitvama. To je dan tišine pred veliki događaj. S obitelji ću navečer ići na uskrsno bdjenje. Nedjeljni uskrsni ručak provodim kod svoje majke”, rekla je Blanka.


Komentari