Donosimo priču o turniru koji je osvojio nogometaše i navijače diljem Zagreba! Prošlog vikenda ‘orila’ se Kajzerica, a Antonio Boršić otkrio nam je sve detalje

Pobjednici 2021. (Foto: Facebook/ MNT Kajzerica)

Prošlog tjedna svi su navijači bili na terenu Osnovne škole Kazjerica i to s vrlo dobrim razlogom. Drugu godinu zaredom održao se malonogometni turnir Kajzerica, a ljubitelji tog sporta imali su prilike uživati u druženju i odličnoj igri od srijede 2. lipnja, pa sve do nedjelje 6. lipnja, kada se odigralo finale.

Turnir odnosno ideja je nastala za vrijeme prvog lockdowna u 2020. godini u glavama petorice zaljubljenika u nogomet, posebno mali nogomet formata 5+1. Nema turnira gdje braća Ante, Igor i Mijo Batarilo Ćerdić, Amar Duro i Antonio Boršić nisu igrali, što ih je potaknulo na priču o malonogometnom turniru Kajzerica.

Ako niste bili, sigurni smo da će vam jedan organizatora Antonio Boršić dočarati atmosferu. Boršića smo upitali koliko je zadovoljan organizacijom, što spremaju u idućoj godini i koliko su turnir unaprijedili nakon što su u prošle godine probili led.

MNT kajzerica

“Prošle godine je to trajalo tri dana, a ove godine pet dana. U 2020. godini smo imali puno prijava, a vremenski smo bili ograničeni jer turnir može početi tek u poslijepodnevnim satima zbog posla sudionika, osim kad je vikend. Utakmice su bile jako natiskane zbog broja timova, stoga smo se ove godine odlučili na više dana da se sve utakmice mogu ‘u miru’ odigrati“, kaže nam Antonio.

Ove godine zaigralo je 29 timova.

“S obzirom na prošlogodišnjih 10 skupina po 3 ekipe, ove godine smo malo promijenili format. Igralo se u 5 skupina po 4 ekipe i 3 skupine po 3 ekipe. Dalje su prolazile dvije najbolje ekipe iz svake skupine. Tekme u skupini su trajale dva puta po 12 min, dok se od osmine finala igralo dva puta 15 min. Otprilike se svaki dan odigralo 10-12 utakmica”, priča nam organizator.

MNT kajzerica

Upitali smo ga koja dobna skupina se najviše prijavljivala.

„Većinom su igrači imali između 25-35 godina. To su ekipe iz svih kvartova diljem Zagreba, ali bilo ih je i onih iz okolnih mjesta kao što su Sisak, Jaska, Dugo Selo itd. U našem terminu je bilo još i dva turnira, ali odaziv je zaista bio dobar“, objašnjava.

MNT Kajzerica

Pobjednici ovogodišnjeg turnira bili su Tupek Auto. Drugo mjesto zauzeli su Pekarna Jagić, a treće Playbox Mr. Jack. Pobjednici su osvojili 13 tisuća kuna, drugoplasirani 4 tisuće, a trećeplasirani su osvojili tisuću kuna. Naravno, uz to dolaze pehari i prigodna odličja.

„To su dečki Sesveta koji igraju većinu ljetnih turnira. Zaista odlična ekipa, igraju već pet-šest godina zajedno”, predstavio nam je Antonio pobjedničku ekipu.

MNT Kajzerica

Da je ovaj turnir zaista omiljen među Zagrepčanima, svjedoči i činjenica da je bivši ‘vatreni’ Jerko Leko igrao u timu Pekarna Jagić. Među brojnom publikom našao se i mladi nogometaš Ante Ćorić.

MNT Kajzerica

„Publike je bilo jer se turnir odvijao na otvorenom, što se tiče toga smo jako zadovoljni. Ljudi su se zaželjeli događanja, a isto tako i igrači. Profesionalni sportaši su jedini imali mogućnost treninga i igre za vrijeme onog strožeg zatvaranja, stoga je ovo zaista velik događaj za one koji se sportom bave amaterski. Svi su se oni zaželjeli i nogometa i druženja, a ovo im je bila idealna prilika za to”, smatra Antonio.

Otkrio nam je i koji je trenutak s turnira njemu bio najupečatljiviji.

 

„Izdvojio bih ekipe koje su igrale po najvećem pljusku u nedjelju. Pošto nismo imali tu mogućnost da pomaknemo finale za ponedjeljak, utakmica se održala kada je i predviđeno. No kada smo vidjeli da je kiša ozbiljno počela padati, upitali smo dečke žele li prekinuti igru, ali nisu odustajali. Čak su i slavili na kiši. Isto tako, dečki s Kajzerice (CKB) su stvarno držali atmosferu. Uz njih je bilo 50-ak navijača u majicama tima“, priča nam organizator.

Upitali smo ga i koliko je pandemija utjecala na organizaciju te koji su im planovi za iduću godinu.

„Zadovoljni smo s obzirom na situaciju s pandemijom i s time što smo uspjeli to organizirati da sve teče glatko. U prilog nam je išlo to što je četvrtak bio neradni dan, a i naravno lijepo vrijeme, osim onog pljuska u nedjelju. U cilju na je da turnir postane tradicija. Već smo se nakon turnira svi našli kako bi razgovarali o tome što je bilo dobro, a što loše, što treba popraviti. Tako da su u principu pripreme za iduću godinu, počele već sada“, zaključuje.


Komentari