DOMINACIJA SE NASTAVLJA: Zagrepčani osvojili 30. naslov prvaka Hrvatske!

PPD Zagreb (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb osvojili su jubilarni, 30. naslov prvaka Hrvatske!

Najbolji hrvatski rukometaši bili su trijumfalni u Našicama, gdje su u četvrtoj utakmici finalne serije doigrava za rukometnog prvaka Hrvatske nadigrali svoje najveće rivale, rukometaše domaćeg Nexea.

Treća uzastopna i naslova prvaka vrijedna pobjeda ostvarena je u uzavreloj atmosferi sportske dvorane Osnovne škole Kralj Tomislav u Našicama, gdje su hrvatski rukometni prvaci pred gotovo tri tisuće domaćih gledatelja slavili rezultatom 24:26 (9:11).

Sastavi:

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za ovu utakmicu nije mogao računati na od ranije ozlijeđenog, a sada rekonvalescenta Aleksa Kavčića, kao niti na netom operiranog Davora Ćavara, a svoje mjesto u sastavu nisu našli niti Filip Ivić, Filip Perić, Paolo Kraljević, Fabijan Grubišić i Karpo Sirotić.

Kod Nexea, pak, u sastavu nije bilo Marina Greganića, Karla Godeca, Morena Cara, Frana Milete, Saše Barišića Jamana, Aleksandra Bakića i Matea Rodina.

O utakmici:

’10

Našičani su stvorili fantastičnu atmosferu i prije samog početka utakmice, a zaglušujuća je buka jasno dala do znanja da Zagrebu neće biti nimalo lako obraniti naslov prvaka Hrvatske.

Utakmicu je pogotkom otvorio Željko Musa, nakon sjajnog proigravanja na crtu od strane Sandra Obranovića, ali istom mjerom odgovara i kružni napadač domaćina Mario Tomić. Potom za Zagreb pogađa Čupić, ali i Nexeovo desno krilo Fahrudin Melić je precizan.

Prvo dvostruko vodstvo hrvatskog prvaka (2:4) vidjeli smo nakon što je Ivan Čupić uspješno realizirao sedmerac u 6. minuti. Najstrožoj kazni prethodilo je prvo isključenje na utakmici. Na hlađenje je, nakon prekršaja u kontri nad Davidom Mandićem, otišao Luka Moslavac.

U 8. minuti dvorana je utihnula, ali ne zbog pogotka Klarice, već zbog toga što se ozlijedio najbolji igrač domaće momčadi Halil Jaganjac koji je šepajući napustio teren.

Uvodnih deset minuta pogotkom iz kontre zaključio je raspoloženi Sandro Obranović i Zagreb je prvi puta otišao na +4 (3:7).

’20

Nakon isključenja Zagrebova kapetana Davida Mandića, Našičani postižu tri pogotka u nizu i vraćaju potpunu neizvjesnost ovom susretu.

U 15. minuti, ipak, Čupić pogađa iz sedmerca i na semaforu stoji rezultat 6:8 u koristi PPD Zagreba.

Dvije minute kasnije na hlađenje je otišao Nikola Grahovac, ali Zagreb preko Mandića s krila pogađa s čovjekom manje za 7:9. U 19. minuti, Marin Šipić se sjajno izborio za poziciju i poentirao za 8:10, a pritom je iznudio i isključenje Mihe Kavčića.

’30

Iz 23. minute valja izdvojiti Radovanovićevu obranu sedmerca Ivanu Čupiću, koju domaćin ne koristi jer je već u sljedećem napadu zbog tehničke greške Melića izgubio loptu.

U 25. minuti trener PPD Zagreba Ivica Obrvan koristi svoju prvu minutu predaha, a u sljedećem napadu Ivan Čupić pogađa iz sedmerca za novih +3 (8:11) PPD Zagreba.

Zanimljivo, svoj prvi pogodak na utakmici tek je u 26. minuti zabio ponajbolji napadač Nexea Predrag Vejin, a još je zanimljivije to da mu je to ujedno bio i prvi pokušaj.

U posljednjem napadu prvog dijela Vejin je pogodio vratnicu, te se na odmor otišlo s prednošću PPD Zagreba 9:11.

’40

Nastavak pogotkom iz prodora otvara Zvonimir Srna, a na drugoj strani u istom maniru odgovara Luka Moslavac.

U 33. minuti nakon što je Zagrebu svirano pasivno iz kontre je pogodio Janko Kević za Nexe i tako smanjio na -1.

Sljedećih par minuta pripalo je PPD Zagrebu, a nakon pogotka iz polukontre Ivana Čupića na semaforu prvi put stoji +4 (11:15).

U 39. minuti Csaba Leimeter pogađa za vodstvo Zagreba 12:17, a trener domaćina Branko Tamše zove svoju minutu predaha.

’50

U 45. minuti Csaba Leimeter je pogodio za vodstvo Zagreba 15:20, a za prvih +6 na utakmici pogađa Ivan Čupić u 46. minuti iz sedmerca. Prethodno tomu isključen je Gianfranco Pribetić zbog guranja u leđa Zvonimira Srne.

Nove loše vijesti za domaćina stigle su u 47. minuti kada se ozlijedio i Marin Jelinić, nakon što je s krila postigao 16. pogodak svoje momčadi. Fizioterapeuti obje momčadi, Damir Kajba i Gabrijel Hmura, narednih su nekoliko minuta pružali pomoć Jeliniću kojeg su na koncu Fahrudin Melić i Filip Vistorop iznijeli s terena. A dodatni problem za trenera Nexea Branka Tamšea bio je i taj što je Jelinić bio njegovo jedino lijevo krilo na ovoj utakmici. Do konca susreta na toj je poziciji igrao srednji vanjski Dorian Markušić.

’60

U 51. minuti, pri vodstvu svoje momčadi 18:24, trener Obrvan pozvao je minutu predaha, ali dogovoreni napad Zagreba nije urodio plodom, jer je Fahrudin Melić ukrao loptu i poentirao za Nexe iz kontre.

Minutu kasnije isključen je Klarica, a Melić iz sedmerca pogađa za 20:24. Za novu provalu buke u dvorani pobrinuo se Pribetić koji u 53. minuti iz kontre smanjuje zaostatak svoje momčadi na 21:24.

U 54. minuti dvorana je eruptirala, nakon što je Radovanović obranio pokušaj Obranovića i potom pogodio u praznu Zagrebovu mrežu.

Zagrebaši potom ne koriste još jedan napad, a Melić iz kontre smanjuje zaostatak na -1 (23:24).

Čupić u 56. minuti pogađa iz sedmerca, a Nexe brzo odgovara preko Moslavca koji zabija s devet metara.

U 58. minuti minutu odmora pozvao je trener Branko Tamše, a u napadu koji je uslijedio Moslavac je pogodio gredu, nakon čega se lopta odbila u pod, a sudački par Cindrić-Gonzurek ocijenio je da pogotka nema.

U posljednjoj je minuti isključen Jakov Gojun, a mladi Matej Mandić prvo je obranio sedmerac Meliću, a potom i čisti zicer Markušiću.

Susret je na koncu završen pobjedom PPD Zagreba rezultatom 24:26.


Komentari